Sztárok a fejükre estek címmel ősztől celebshow indul a TV2-ön. A nézők szavaznak, ki húzzon haza, és ki gyönyörködhet, szenvedhet még tovább a kontinensen. Liptai Claudia és Kovács Áron műsort vezet, a hangulatról pedig Horváth Ágnes és többek közt Kozsó fog gondoskodni. Tamás - a Frei - új műsora le akarja nyűgözni a világot és a szakmát.

A sajtótájékoztatón rengeteg kérdőjelet vizionált az újságírók homlokára a TV2, de a feltételezés szerencsére nem valósult meg. A csatorna a mogyoródi kalandparkba delegálta műsorvezetőit, ahol egy-egy celeb mellé randomszerűen öt újságírót osztottak be, hogy együtt essenek túl a tűzkeresztségen.  Dns kolléganőmnek az Azurák Csaba és Liptai Claudia combo jutott, nekem Bárdos - előre féltem, hogy unalmas lesz vele a nap - András.

„Ti is a sztár szafarira jöttetek?” - kérdezte kísérőnk, mikor a Róna utcában megpillantottuk a mikrobuszt, ami szakmánk jeles képviselőit rejtette. A válasz egyértelmű volt, csak azon meglepődünk, hogy ilyen szép szóhalmazt kaptunk reggel az arcunkba. Ennél már csak egy kedvesebb volt, mikor egy PR-os arról tájékoztatott minket, hogy Tamás, a Frei igényt tartott külön egy a sajtókapcsolatért felelős emberre az új műsor miatt.

Nézzen kalandtúrázó celebeket!

Vasárnapi nadrág, balerinacipő a sárban

Széldzseki, két szendvics, banán, Mars csoki, és egy jó Fanta narancs volt, amit TV2 a hamuba sült pogácsa helyett adott útravalónak a kalandtúra résztvevőinek. Arra felhívták a figyelmünket, hogy ne báli ruhában jelenjünk meg, mert kirándulni megyünk. Liptai Claudia valamilyen megfontolásból mégis úgy döntött, a telitalpas magas sarkú kiváló viselet lesz erre az alkalomra, Bárdos András pedig a bőrcipőt érezte a legmegfelelőbbnek.  Ahol a sár az úr, ott a paradigmaváltás elkerülhetetlen. A közösség egyik tagja, Demcsák Zsuzsa sietett Gesztesi asszonyának segítségére - kölcsönadta Lacoste balerinacipőjét -, aki innentől azon aggódhatott, mennyire mocskolhatja be más tulajdonát.  

Miután a tényközlő Bárdosnak nem volt akkora szerencséje, hogy valaki előkapjon a zsákjából egy komplett túrázós outfit-et, ingben és vasárnapi nadrágban küzdött a természettel. Először a sárban kalandozott egy sort, majd terepjárót vezettet – igen, mögötte ültem, láttam-, aztán tíz méter magasban biciklizett, de ezután feladta. Csapatunkban volt még négy nőnemű, akik annyira kitettek magukért, hogy végül sikerült a második helyre felküzdenünk magunkat. A Bárdos Andrással töltött órák pedig arra engedtek következtetni, hogy azonos ingerküszöbbel áldott meg minket az sors, szinte egyszerre lett elegünk a közösségi élményből.

A kalandozás után ebéddel honorálták a megpróbáltatásokat, és arra is fény derült mivégre kellett mindezen átmennünk. A Sztárok a fejükre estek című produkció részvevői ősszel ezzel össze sem hasonlítható módon fognak küzdeni az elemekkel Afrikában. A négy már meglévő játékos személyét is megtudhattuk, mikor az informatív félóra kezdetét vette. Bódi Margó és Guszti mellett az indián kultúra magyar képviselője, Kozsó és a népnyúzó szakpolitikusként definiált Horváth Ágnes is szenvedni fog Zambiában és Botswanában. Mindezt Liptai és Kovács Áron fogja élőben közvetíteni a fekete kontinensről.

Túra kocsival és lábbal!

Tamás, a Frei szerint ez a műsor a magyar televíziózásban egyedülálló módon fog megvalósulni, és világviszonylatban is kiemelkedő lesz. A riporter mindig ügyelt arra, hogy nagy szavakkal súlyosbítsa mondandóját, így ebből a monológból sem hiányozhatott ez a komponens. ”50 sátor, 70 fős stáb, állandóan változó helyszínek lesznek. Különleges autókat is kellett építeni, hogy élőben élvezhető legyen mindez Magyarországon, mert ugye Afrikában csak különleges műholdas mobiltelefonnal lehet kapcsolatot létesíteni másokkal. És mivel nincs ügynöke a krokodilnak, nincs ügynöke az oroszlánnak, nem tudjuk megbeszélni velük, hogy mikor ne tartózkodjanak a helyszínen. Lesznek velünk kígyószakértők is, ha valakinek azonnal ellenszérumra lenne szüksége.”

Mivel a Velvetnél erős idegzetűek dolgoznak, a kívánt hatás elmaradt. Száraz pelenkával, nyálgyöngy menetes hajjal hallgattuk tovább a máig bogyókat fogyasztó afrikai törzsek történetét. Kiderült, hogy a Celeb vagyok, ments ki innen című RTL Klubos produkcióhoz hasonlóan itt is a nézők fognak dönteni kiből, mikor elég. Addig pedig kizárólag a celebkaravánt követő fegyveres alakulat dönthet életről és halálról.