horoszkóp

Amerikai dalversenyen nyert különdíjat Szabó Eszter

2009.03.02. 12:05
Szabó Eszter a Megasztár 3. szériájának énekese poénból elindult a Song of the Year című versenyen, ami nagyjából az Eurovíziós Dalfesztivál tengerentúli megfelelője, és bárki nevezhet rá. Az énekesnő dala ugyan nem kapott nagydíjat, de kiemelték az indulók közül, és az elismerésre méltó produkciók viszonylag szűk csoportjába választották. A dalt Kontor Tamás írta, és nevezték az Eurovíziós Dalfesztiválra is, de itthon nem tartotta elég jónak a szakmai zsűri.

A Song of the Year című dalszerző versenyről kevés információt lehet fellelni a nemzetközi világhálón, de annyit mindenképpen, hogy rengeteg a jelentkező, számos kategória van – stílusok szerint, külön a dalszövegeknek is , és, hogy a zsűri a Rolling Stone magazin szakújságíróitól kezdve különféle producerekig, és kiadói alkalmazottakig tart.

Elismerték

Szabó Eszter saját elmondása szerint félig poénból jelentkezett néhány hónappal ezelőtt a versenyre, mert nem kell hozzá elutazni sehova, csak elküldeni egy dalt, ráadásul magyar sem nyert még itt soha semmit, és bárki indulhat. Meglepődve tapasztalta, hogy ma (február 27-én), kapott egy levelet, amiben azt írták, hogy Honorable mentiont kapott, ami azt jelenti, hogy a dalát a zsűri ugyan nem válogatta be a komoly pénzekkel járó nagydíj várományosai közé, de a művészi értékeit mindenképpen el akarják ismerni ezzel a különleges kiemeléssel. Az Honorable mentiont kapott előadók listáját itt olvashatják, Szabó Eszter neve a baloldali oszlopban van.

A Neverending game című dalt közösen írták Kontor Tamással, a számot Kontor hangszerelte.

Az elismerés külön érdekessége, hogy Szabó Eszter ezzel a számmal az Eurovíziós Dalfesztiválra is jelentkezett, de itthon a zsűri nem találta elég jónak a dalt ahhoz, hogy képviselje hazánkat a moszkvai döntőben. A kínos procedúra végén a jobbára ismeretlen Ádok Zoltánt küldik majd.

A Song of the Year verseny főleg a feltörekvő zenészek támogatására jött létre. Havonat hirdetnek győzteseket az egyes kategóriákban, akiknek a számait menedzsereknek, kiadóknak ajánlják. A versenyben olyan producerek vesznek részt, akik többek között Stinggel, az INXS-szel vagy Ludacrisszel is dolgoztak, igaz azt nem jelölik, hogy karrierjük melyik szakaszában, de a lényeg, hogy világszinten ismert zenészekkel álltak munkakapcsolatban.