A Szombat esti láz első adásában a versenyzők a szambatudásukat mutatták be. Az akrobatikus elemekkel tarkított táncok leginkább a férfinézők számát növelték, hiszen a táncosnők néhány elemnél olyat is mutattak, amit egyébként sohasem. Ráadásul Medveczky Ilona is színpadra lépett. Természetesen a dráma sem maradhatott el, az első kieső Rózsa György és lánya, Rózsa Csilla számára a versenytől búcsúzás mellett egy tapló zsűritaggal is szembe kellett néznie.

A műsor szerkesztői valószínűleg a látványos kezdés miatt választották a koreográfusok szerint is a legnehezebbet a 10 kötelező tánc közül. Egy biztos, a férfinézők nem csalódtak, hiszen a szambával járó emelések igazán szemet gyönyörködtető produkciókat eredményeztek. A nyolc híresség: Udvaros Dorottya, Kiss Ramóna, Gáspár Bea, Dammak Jázmin, Stohl András, Rózsa György, Csányi Sándor és Katus Attila két hónap komoly edzés után lépett parkettre.

Kattintson a villantásokért!

A párok hölgytagjai Náray Tamás kreációiban léptek színpadra, melyek szabása, ahogy az a képeinken remekül látszik, nem nehezítette meg a szamba túlfűtött erotikus mozdulatainak kifejezését. Persze a táncosok öltözéke kifejezetten konzervatív volt Medveczky Ilona fellépő ruhájához képest, hiszen a díva testét a mostani, egyben az utolsó élő showban bemutatott előadása során is csupán néhány ékkő borította. Medveczky a két évvel ezelőtti fellépéséhez képest tulajdonképpen nem sokat újított, mindössze annyit, hogy ezúttal az énekhangját is bemutatta, bár ez utóbbira valószínűleg kevesen figyeltek, amikor a művésznő éppen széttette lábait.

A zsűri tagjai, Pálinkó Lujza, Zsámboki Marcell, Medveczky Ilona, Böhm György idén is szigorúak voltak és a legmagasabb pontszám a lehetséges negyvenből, amit ki tudtak préselni magukból mindössze 31 pont volt, mellyel Stohl András és Südi Iringó táncát jutalmazták. Azonban a zsűri Rózsa György és lánya pontozásánál érte el a mélypontot. Még mielőtt a legkevesebb pontot utalták volna ki a műsorvezetőnek és lányának, Zsámboki Marcell minden gond nélkül belegázolt a Rózsa család lelkivilágába.

Az ítész ugyanis arról érdeklődött, hogy mégis kitől örökölhette tehetségét a lány, mert Zsámboki szerint egy biztos, hogy nem Rózsa Györgytől. A kérdés után enyhén megdöbbent Rózsa Csilla csak annyit tudott kinyögni, hogy édesanyjától, Kanyó Évától örökölte tehetségét. Zsámboki azonban egyáltalán nem volt tisztában azzal, hogy milyen fájó pontra is tapintott, hiszen Rózsa Csilla még 16 éves korában elvesztette édesanyját.

A Szombat esti láz első adásáról itt írhatja meg véleményét.