Szabó Erika megcsúszott az autójával és koccant egy szembejövő autóval. A kár nem jelentős, a színésznő nem a sietség számlájára írja az esetet. Ettől függetlenül az élete felgyorsult. Megkapta élete első színpadi szerepét: egy gésát játszik, akit egy férfinak ajándékoznak.

Szabó Erika a napokban autóval közlekedett a főváros XV. kerületében, amikor nekicsúszott egy álló autónak, és összetörte a gépkocsiját, állította egy névtelenséget késő olvasónk, aki a Velvet Feljelentő rovata számára küldött üzenetet. "Sajnos jogos a feljelentés, annyit módosítok rajta, hogy nem álló autóval ütköztem, hanem az illető szembejött velem. Rossz idő volt, csúszott az út és történt egy kis koccanás" - mondta lapunknak Szabó Erika, akit megkerestünk a hír kapcsán.

A kár nem jelentős

Szabó Erika
A Barátok Közt Tildája elmondta, a balesetben nem sérült meg senki, és a kár sem jelentős. "Amikor összeütköztünk, megijedtem. Kiszálltam az autóból, a másik sofőrrel együtt felmértük, mi történt, aztán felhívtam az édesanyámat. Közben kitöltöttünk egy betétlapot, ahogy ilyen esetekben szokás. Végig csak praktikus kérdések jártak a fejemben: mikor, hol, mennyiért lehet megjavíttatni?" - számolt be a színésznő, aki szerelőhöz vitte az autót, majd három nap után visszakapta.

"Azóta újra vezetek, nem kellett félnem visszaülni a volánhoz. Egy éve van jogosítványom, azóta nem okoztam balesetet. Úgy vélem, annyira vezetek jól, mint bárki, akinek egy éve van jogosítványa" - folytatta a Tildát játszó színésznő, aki a koccanást nem a sietség számlájára írja, ugyanakkor úgy véli: felgyorsult az élete az utóbbi időben.

"Végre megkaptam életem első színpadi szerepét, amelyikre lázasan készülök. Maximalista vagyok, minden feladatomat a lehető legjobban szeretnék megoldani" - mondta Szabó Erika, aki John Patrick Teaház az augusztusi holdhoz című darabjában kapott szerepet. A Schütz Ila Színházi Társulat április első hetében mutatja be darabot, amelyet a hazai színházak csupán néhány alkalommal játszották. A Madách Kamara a kilencvenes évek közepén tűzte műsorra, a Vígszínházat pedig még Néphadsereg Színházbak hívták, amikor a darab futott. Nemzetközi szinten annál ismertebb az 1956-os Daniel Mann-féle feldolgozás, amelyben Marlon Brando ügyetlennek látszó okinawait játszott. Cikkírónk szerint nem az volt élete legjobb alakítása, sőt.

Gésát játszik

"Én szeretném a legtöbbet kihozni magamból, ezért a szereptanulás mellett fontosnak tartottam azt is, hogy minél jobban megismerjem a japán kultúrát"- mondta a színésznő, de kérdésünkre nem említett konkrétumokat a témában szerzett ismereteiről. "A gésákra voltam elsősorban kíváncsi, és arra, hogyan működnek a párkapcsolatok" - folytatta Szabó Erika, és röviden vázolta, a társalkodónők kvázi intézménye néhány száz éve létezik. "Még a mai napig is jellemző, hogy egy párkapcsolatban a nő alárendelt szerepet kap, és mintegy kiszolgálja a férjét. A színdarab története szerint rajongással közeledem az amerikai tisztet játszó Őze Áronhoz, aki ugyanúgy nem érti ezt a csodálatot, ahogy mi sem biztos, hogy értjük a japán nők odaadását" - mondta Szabó Erika.

A színdarab próbái még néhány hétig tartanak, addig azonban a Szabó Erikának a Barátok közt forgatásán is jelen kell lennie. "Általában egy héttel előre megkapom a szövegkönyvet, és fel tudok készülni a felvételre" - mondta a Tildát játszó színésznő.

Húsz éves lány esetében

"Vannak nehezebb és könnyebb jelenetek. Nehéznek tartom például a drámai jeleneteket, amikor érzelmi kitöréseim vannak, vagy sírnom kell. Hasonlóképp megterhelő, ha jóízűen végig kell nevetnem egy pár perces jelenetet" - mondta a színésznő, akit a szabadidő hiánya és a japán kapcsolati minta apropóján a magánéletéről is kérdeztünk, de erre kevésbé szívesen válaszolt. Legalábbis amióta a Szeress most! című sorozatban Molnár Gábort alakító Babicsek Bernáttal szakított, nem szeretné a sajtóval megosztani a szerelmi életét. "Így döntöttem, hogy a magánéletemet megtartom magamnak. Másfelől pedig egy húsz éves lány esetében miért lenne érdekes, hogy kivel jár? A pályám alakulása szerintem fontosabb" - vélte Szabó Erika.