A Szeret, nem szeret Brúnója, Szabó Győző alakítja Tas vezért Herendi Gábor új történelmi vígjátékában. A Magyar Vándort két hét múlva, február ötödikén mutatják be. A történelmi komédiát 2003 nyarán, a legnagyobb hőségben forgatták, a honfoglalás kori jelmezek így alaposan megizzasztották viselőiket. Szabó Győző mégsem panaszkodik: "Majd' megfőttünk a kosztümökben, de ezzel együtt remek volt a hangulat" - mondta el a Velvetnek.
A vígjáték forgatásán a stáb is jól szórakozott, a színészek közül ugyanis nem bizonyult mindenki műlovarnak: előfordult, hogy leestek hátasukról, meséli Győző. Mint mondta, a vidám hangulathoz nem csak a forgatókönyv poénjai járultak hozzá, hanem a casting is. Herendi Gábor, a Valami Amerika rendezője ugyanis nagyszerű színészeket verbuvált össze a hét vezér szerepére, véli a színész.

Épp nem tévézik

Szabó Győző már a Valami Amerikában is együtt játszott Oroszlán Szonjával, a TV2 Szeret, nem szeret villám-szappanoperájában pedig estéről estére együtt komédiáztak. A színész sajnálja, hogy véget ért a forgatás, mivel szeretett Szonjával dolgozni. Jelenleg másik tévés munkájával, a Folytassa, Claudia! vicces betéteivel is leállt, bár a műsor forgatása várhatóan később folytatódik.

Ír hősszerelmes

A színész televíziós felkérések hiánya miatt a színházban sem tétlenkedik, a Madách Kamarában próbálja a Piszkavas (Leenane szépe) című színdarabot, amelyet február végén mutatnak be. A Parti Nagy Lajos által fordított darab a harmincas éveiben járó, lassan vénkisasszonnyá savanyodó Maureen (Bíró Krisztina) történetét meséli el, aki beleszeret a Szabó Győző által alakított Patóba. A lány zsarnokoskodó anyja, Mag (Béres Ilona) azonban megpróbál véget vetni a románcnak.

A svájci kapcsolat

Kicsit személyesebb témára váltva rákérdeztünk: vajon tudja-e Győző, hogy mi lett első szerelmével, akivel még a nyolcvanas évek végén ismerkedtek meg. Szabó Győző úgy tudja: férjhez ment Svájcba és aranymívesnek állt. Információink szerint csupán az ország stimmel, a foglalkozás nem: a lány színházat rendez Svájcban.