Amióta részese lehettem Rubint Réka és Schobert Norbert kétórás Sziget-elemzésének, folyamatos flowélményem van, és már én is más szemmel látom a világot. A fitneszházaspár röpke két óra alatt elemezte a Szigetet, sétálgatott, update puffasztott búzára dedikált, külföldiekkel fotózkodott, édesítőszerrel készült mojitót ivott, és Norbi csinált egy duplaszaltót is a gumiköteles-trambulinos ugrálón.

Minket ért a megtiszteltetés, hogy elkísérhettük a Schobert házaspárt élete első Sziget-körútján. És megérte, mert olyan dolgokat tudtunk meg a Szigetről és a világ alapvető értékeiről, amire magunktól sohasem gondoltunk volna.


Bréking: Norbi a magasabb, nem Réka

"Én csak egy esetben hordok lapos talpú cipőt, amikor futni megyek. Most már tudom, hogy ide abban kellett volna jönnöm. Végig sem gondoltam, hova jövök, pedig még szőke nő sem vagyok" - mondta Réka kb. 8-9 centis sarkán billegve, feszülős forrónadrágban a Sziget nagyszínpada előtt. Majd gyorsan helyesbítette kijelentését, jelezve, hogy eddig csak értelmes, aranyos szőke nőkkel találkozott. Norbi ekkor ragadta meg az alkalmat, hogy elárulja, a látszat ellenére ő a magasabb négy centivel, de a cipősarkak miatt ez máshogy jön le a médiában.

Még képek!

Norbinak és Rékának voltak pozitív és negatív élményei is. Norbi ezt spontán úgy fogalmazta meg, hogy "nem tudom eldönteni, ez pokol vagy a menyország".

A külföldiek szeretik őket


Az egyik helyszínen konkrétan a pokol szabadult el: fél Európa, de még az Egyesült Államok is Rékával akart fényképezkedni, egy dán lány autogramot kért, a francia lányok Réka szerint büdösek voltak: a fotózás után ragadt a keze tőlük. A colorádói Matt a kedvező magyar csajhelyzetről beszélgetett Norbival.

Nem, vagyis egy szolid fiúval kiengednék gyermeküket

Réka a punkok és a hippik láttán gyermekére, a kis Larára gondolt sokat, és egyértelműen leszögezte, hogy nem engedné ki a Szigetre. "Nem is tudom, mit csinálnék, ha hazajönne egy ilyennel a Lara" - mutatott egy extravagáns külsejű hippi férfire.


Csak Mattnek köszönhetően enyhült meg Réka egy picit, hogy esetleg a 18. születésnapja után mégiscsak kiengedné Larát, de csak egy Matt kaliberű, kulturált fiúval, de egy nyelvpiercinges hippivel semmiképp sem. Norbi ezt azzal magyarázta, hogy ők neokonzervatív család.

A biztonsági őrök igen, a gruftik nem szeretik őket

Nem sokkal a fogalom tisztázása után egy magyar biztonsági őr - mint elmondta, nála MINDIG van egy - előkapott egy update puffasztott búzát, amit szintén alá kellett írnia a házaspárnak, a sportosabb Sziget-helyszínek felé gyalogolva viszont azt láttuk, hogy a gruftiknak nem jön be sem az update 1, sem a 2. Egy hosszú fekete hajú fiú eltorzult arccal, dühösen sátánvillázott egy nagyot a házaspár felé.

A három nagy Sziget-igazság

Réka egy idő után átváltozott trendelemzővé, kollégámat és engem böködött, ha valami olyat látott, ami meghökkentette. Ez viszonylag gyakran előfordult, nála ugyanis már a koszos lábfej is kiverte a biztosítékot. (Rékát főleg a por, Norbit főleg a tömeg zavarta.)

A Schobert házaspár azonban összességében nem bánta meg, hogy betekintést nyerhetett - hacsak rövidke két órára is - a szigeti életbe. "Nem láttam még depressziós arcokat, itt mindenki vidám" - mondta ki Réka egyik legfontosabb benyomását. Norbi pedig aranyat érő végkövetkeztetések egy egész garmadáját zúdította ránk. Íme, búcsúzóul három:
"Roncsfilm házak nélkül." "Láttunk itt embereket és humanoidokat." "Az update mojito körül megtaláltuk a boldogságot."