horoszkóp

'Sztár vagyok, csak még nem esett le'

dns
2005.08.25. 11:01
Szűcs Judithtal sztárként bánnak Tiszalökön és a Szigeten is, de magát hétköznapi anyának tartja, aki imád melegítőben vásárolni a piacon. Az összegyűlt jubileumok apropóján az énekesnő könyvet írt az életéről, és közben az igazit keresi.

"Döbbenetes élményeim vannak a koncertjeimen. Az emberek úgy bánnak velem, mintha sztár lennék. Valójában sztár vagyok, csak még nem esett le. Mert közben aggódó anya is vagyok, és hétköznapi nő, aki imád melegítőben vásárolni a piacon" - mondta Szűcs Judit, és felsorolta a legutóbbi fellépéseinek helyszíneit, de az augusztus 20.-i menetrend négy állomásából csupán a Tisza előtag volt ismerős.

Koncert után az öltözőben

#alt#

"Én is először hallottam azokról a településekről, de olyan szeretetet kaptam az ottani emberektől is, ami hosszú időre feltölt. Sokat dolgozom, egész nyáron nem volt egy szabad hétvégém sem, a nyaralás en bloc kimaradt" - mondta az énekesnő.

A fellépései közül az utóbbi időben a legnagyobb publicitást a Sziget fesztiválon adott koncertje kapta. "Az interneten megjelent, hogy ötven ember hallgatta a koncertet a Táncdalfesztivál sátorban, pedig valójában 1500-an ott buliztak" - helyesbített Szűcs Judith, majd rátért a színpad mögött zajló eseményekre.

"Megszoktam, hogy nálam nem szokványosan alakulnak a dolgok. Amíg például sok énekesnek egy szponzora van hosszú ideig, nekem szinte minden produkciómat más támogatja. A legutóbbi lemezem szponzora egy koncertem után keresett meg az öltözőben, mondván, szeretjük magát, és egymillióval támogatnánk a következő anyagát" - mesélte Szűcs Judith a Ne játssz a szívemmel című lemez történetét, és kérdésünkre hozzátette, a dalszerzői viszont nem ötletszerűen találnak rá.

Szikora és a nyolcvanas évek

"A zeneszerzés egészen más munka. Állandó csapatom van, de a legutóbbin például Szikora Robi írt nekem egy dalt ajándékba" - folytatta. Az R-GO Marilyn Manson és rajongói lelki üdvéért imádkozó frontembere egyébként korábban két lemezt is írt Szűcs Judith számára, de azokat nem ajándékba. "Az más világ volt, ez hosszú történet lenne" - zárta le a témát az énekesnő, így nem térhettünk rá a rendszerváltás előtti popszakma elemzésére. Az énekesnő hozzátette, az eddigi pályáját egyébként is hosszan összegzi önéletrajzi könyvében, amelyik november 10-én jelenik meg.

"Az volt a célom, hogy tabuk nélkül, őszintén tárjam fel az életemet. Korábban nem engedtem, hogy a magánéletemről hírek jelenjenek meg. Az emberek nem tudnak a gyerekkoromról sem, legfeljebb annyit, édesapám cipész, édesanyám takarítónő volt. Ebben a könyvben fontos szerepet kapott a kapcsolatom anyuval, mindig is ő tartotta bennem a hitet" - mondta Szűcs Judith.

Jubileum és könyv

#alt#

"Hiszek abban, hogy itt van velem, és segít engem. Életem egyik legnehezebb időszaka volt, amikor meghalt. A temetése napján hívtak Drezdába fellépni, el kellett mennem, felszabadultnak lenni, hogy ne okozzak csalódást a közönségnek. Tudom, hogy ő is így akarta volna" - mondta az énekesnő hozzátéve, döntéseiben korábban gyakran segített a hatodik érzéke. "Mostanában már inkább az ésszerűség dominál, mert tudom, hogy nem hibázhatok. Igaz, szerencsés csillagzat alatt születtem, minden nehéz időszakomon át tudtam lendülni, és mint utólag kiderült, a választási lehetőségeim közül mindig a legjobb mellett döntöttem" - mondta Szűcs Judith, akit ezekről a nehézségekről is kérdeztünk, mivel - elmondta -könyve megjelentetésének egyik célja, hogy másoknak is segítsen.

"Mindig arra törekedtem, hogy adjak, és sokszor elfelejtettem kapni" - mondta, és ezzel a válására tért rá. "Pokoli nehéz volt egy kisgyerekkel negyven évesen újrakezdeni. Az igazit pedig még mindig keresem, de 52 évesen nem vagyok lekésve semmiről" - mondta az énekesnő, hozzátéve, az évfordulók nagyon fontosak számára. "A mostani születésnapomat meg sem akartam ünnepelni, mert nem kerek szám. De aztán jöttek a barátnőim ajándékokkal, és finomakat sütöttünk. A könyvem is a jubileum miatt született. Nemrég voltam ötven éves, nemrég volt a pályafutásom harmincadik évfordulója, lányom, Timi pedig éppen húsz éves. Meg persze szerettem volna adni valamit magamból, ez az alap" - tette hozzá értelemszerűen Szűcs Judith.