A verseny két hete alatt nyilvánvalóvá vált, a mai celebtársadalom egyik legkooperatívabb alakja Szőket András, ezért mindenképpen megérdemli, hogy megnyerje a Celeb vagyok ments ki innen! című vetélkedőt. Nem szoktunk kampányolni, de most megtesszük, annyira fontos Szőke szereplése az egész Velvet számára.

Nem érdemes komolyan venni a hírességekkel megtűzdelt valóságshow-kat, de a mostani kivételes esetben jobb, ha őszintén a józan eszünkre hallgatunk, és nem a pillanatnyi szimpátiánk alapján akarjuk eldönteni, hogy ki nyerje meg a Celeb vagyok ments ki innen! című műsort.

Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy a jelenleg Argentínában senyvedő hírességek közül ne támogassuk legalább verbálisan Szőke Andrást. Azt a Szőke Andrást, aki az egyetlen a mostani széria játékosai közül, aki megérdemli a győzelmet, hiszen ő az egyetlen, akinek valóban köze van a természethez, aki alkalmas lenne huzamosabb ideig a dzsungelben élni, szemben versenytársaival, akik ezt a kéthetes látszatbezártságot is nehezen viselik.

A lehetséges egyetlen

Szőke a természet gyermeke, minden mozdulatát a praktikum jellemzi. Érdemes megfigyelni, hogy vele szemben például Rippel Ferenc mennyire általpraesett. A barkácsolós feladatban Szőke egyértelműen a közösséget szolgálta, és egy kollektív felhasználásra alkalmas eszközt hozott létre, míg Rippel Keleti Andrea kegyeit lesve egy kötelet kötözött a hintával szembeni fához.

Mivel Keleti Andreának megváltás lenne, ha végre hazajutna, ezért őt ne is tekintsük a győzelemre esélyes indulónak. Egyértelmű tehát, hogy mind emberi tulajdonságait, mind a közösség tagjaiért tett erőfeszítéseit és a természeti népekhez hasonlatos talpraesettségét figyelembe véve Szőke András lehet a dzsungel királya cím egyetlen jelöltje.

Az igazi dzsungel királya tudja, hogyan lett a vadhattyúkból vattatyúk, tud mit kezdeni a félig üres kondérral, képes segíteni embertársain, saját vágyait és szükségleteit nem helyezi előbbre a közjónál. Szőke András nemcsak hegyeket, de egész népcsoportokat képes megmozgatni, egyetlen érintése is gyógyulást hozhat, még ízületi panaszokkal rendelkező társainak is.

Nem utolsó sorban Szőke András igazi férfi is, aki képes megvédeni a Nőt a dzsungelben, élelmet és fedelet biztosít, olyan ember, aki még a bogarakat is képes ízlésesen tálalni, mindig van egy vigasztaló története, ami nemcsak, hogy igaz, de szellemes is. Szőke András nem magamutogató műsorvezető, nem egy gyermekeire és férje ölelésére vágyó anyuka, nem egy erős, ám fantáziátlan showelem, és még csak nem is egy konfliktusteremtő öreg zenész. Szőke András maga az élet, a nagybetűs ÉLET.

Megfelelő mértani arányokkal rendelkező koponyáján biztosan megmarad a korona, még akkor is, ha sebes folyókon szökell át kincskeresés közben. A nyugodt erő harmadik utas politikáját követve, a mérleg nyelveként működött végig a műsor alatt. Ezek az erények - még ha alapvetően a parlamentáris demokráciában használatos kifejezések is - kiváló uralkodóvá tennék, és teszik is majd Szőke Andrást.

Nem szokásunk a kampányolás, de vannak pillanatok, amikor az embernek le kell dobnia a nevetgélés palástját, hogy valódi értékek mellett törjön lándzsát. Ez egy ilyen pillanat. Szőke András ilyen ember.