Oroszlán Szonja jómodorra tanít

2004.04.13. 15:57
Ismét képernyőn láthatjuk Oroszlán Szonját, mégpedig a jómodor@huú című etikett-műsorban. Szonja emellett játszik, énekel, rendszeresen jógázik és természetesen vízilabdameccsekre jár.
Oroszlán Szonja a sportot is legalább olyan komolyan veszi, mint a színészetet. Mint mondja, végigsportolta az életét, a tenisztől kezdve az úszáson át a síelésig szinte mindenbe belekóstolt. Pár évvel ezelőtt egy zaklatottabb időszakában, még bokszolni is elkezdett. "Rendszeresen jártam bokszolni, volt egy edzőm, ez igen jó volt a feszültség levezetésére. Most már azonban úgy érzem lenyugodtam, és megtaláltam a jógát magamnak. Oda is rendszeresen járok, már egy jó ideje".

Értesüléseink szerint Szonja mostanában vízilabdameccsekre jár, hiszen kedvese, Kásás Tamás a Vasasban játszik. A színésznő lapunknak nem kívánt magánéletéről nyilatkozni, azt azonban elmondta, hogy a vízilabdát nem most szerette meg: mindig izgalmas sportnak tartotta.

Fiatal volt a jazzhez

Szonja ma az egyik legfoglalkoztatottabb és legnépszerűbb színésznő, pedig sokáig nem is erre a pályára készült. Főiskola előtt egy sikeres együttesben a Cool Minersben énekelt, "mindent, ami torkán kifért, soult, jazzt, bluest". Többnyire feldolgozásokat játszottak, heti több fellépésük is volt. Amikor pályaválasztásra került a sor, végképp az éneklés mellett döntött, a jazz tanszékre jeletkezett, ahonnan eltanácsolták, mondván "az ember 18 évesen ne akarjon jazzt énekelni. Ezt nem igazán értettem, ez volt tíz éve, azóta nem is próbáltam" - meséli Szonja, aki ezek után a Színművészeti Főiskola musical szakára jelentkezett. Rögtön fel is vették.

"A Cool Miners egyébként ma is létezik, - tudtuk meg a színésznőtől - szoktak játszani az Alcatrazban, de én kiléptem, mikor elkezdtem a Főiskolát. Két éve egyszer meghívtak még énekelni, de egyébként már nem szoktam velük játszani."

Fő a jómodor

A zenétől azért nem távolodott el a Valami Amerika sztárja, hiszen több zenés darabban is játszik a Vígszínházban, például a Hamupipőkében és a Dzsungel könyvében. A színház mellett természetesen a filmezés is fontos számára, ám mint Szonja mondja, sokkal bizonytalanabb.

"A film mindig az utolsó pillanatban derül ki, most éppen mozifilmet nem forgatok. Viszont múlt hét pénteken indult az M1-en egy új sorozat, jómodor@huú címmel, amiben többek között Bodrogi Gyulával és Voith Ágival együtt én is szerepelek. Ez a nevelő szándékú sorozat egy család életéből mutat be félórás jeleneteket, és jómodorra szeretne tanítani. Ezzel párhuzamosan ismétlik a TV2-n a Szeret, nem szeret régebbi részeit, de a forgatásokat decemberben már abbahagytuk" - nyilatkozta a színésznő a Velvetnek.

Nem fél a beskatulyázástól

Oroszlán Szonja egyébként élvezte a Szabó Győzővel forgatott sorozatot, bár természetesen nem mindig tudott azonosulni Brigi szerepével. "Sok olyan helyzet volt, amivel bármelyik nő azonosulni tudott volna, hiszen nőies volt, volt olyan rész is ami távol állt tőlem, de én humornak fogtam föl az egészet. A szőke nő szerepébe való beskatulyázástól nem félek, hiszen ezek a szerepek a korral változnak, nyilván egy idősebb nő ezt már nem tudná eljátszani."

Aki tehát látni szeretné Oroszlán Szonját, annak színházba kell menni, vagy péntekenként a tévé elé ülni. Van egyébként más ötletünk is, a kedd esti Honvéd-Vasas vízilabda mérkőzés. Szonja, ugyanis, ha ideje engedi, biztosan ott lesz, sőt talán augusztusban Athénban is.