horoszkóp

Sztankay nem szokott le, de mégsem szív

2006.01.27. 11:02
Sztankay István egy egészen egyedi technikával szokott le a dohányzásról: félóránként nem gyújtott rá. A hetvenhez közel úszni jár és elemlámpákat és rádiókat gyűjt.

Sztankay István a Blikknek elmondta, az hogy nem cigarettázik, nem jelenti azt, hogy leszokott: általában egészen jól bírja a nikotinhiányt, de néha nagyon hiányzik neki a cigaretta. A színész már két éve nem gyújt rá, ezen kívül úszni és gőzfürdőbe jár.

Orvosi javaslatra

Orvosi javaslatra szakított káros szenvedélyével: egy reggel felkelt, ránézett a cigarettás dobozra és a hamutartóra, és azt mondta, fél óráig nem gyújt rá, aztán további fél óra múlva újra ezt mondta. Azóta két füstmentes év telt el.

Zseblámpa és rádió

Sztankay szenvedélyes gyűjtő: zseblámpákat és rádiókat gyűjt, melyeket budapesti lakásában és vidéki parasztházában tart. A lapnak elmondta, előbb kapcsol be egy rádiót, ha belép egy szobába és csak utána kapcsolja fel a villanyt.

Mély barátság fűzte Schütz Ilához

Közel a hetvenhez elégedett eddig eljátszott színházi szerepeivel és színházi partnereivel. Schütz Ilával éveken át játszott együtt a Jövőre, veled, ugyanitt című darabban. Sztankay elmondta, nagyszerű párost alakítottak, ezért a közönség össze is boronálta őket, pedig csak mély barátság fűzte őket egymáshoz. A Sztankaynál tíz ével fiatalabb Schütz Ila két évvel ezelőtt elkövetett öngyilkossága a mai napig nagy fájdalom Sztankay számára.

Négy darabban játszik

A hetvenet hamarosan betöltő színész jelenleg négy darabban is játszik a József Attila Színházban és bízik benne, hogy még sokáig elvárásainak megfelelően teljesít a színpadon.