A Kalifornia kormányzójává lett filmszínész már korábban elismerte, aktív testépítőként szteroidokat szedett. Az akkoriban újnak számító drogokat azonban orvosi felügyelettel szedte, ezért nem tartja felelősnek magát, és nem is szégyelli, hogy illegális szerekhez nyúlt.

Kalifornia kormányzója már korábban elismerte, testépítőként rendszeresen szedett illegális szteroidokat. Legutóbb viszont gálánsan felmentette magát a felelősség alól.

Szerinte nem az ő hibája

Klikk a képre!
"Abban az időben az erő és izomtömeg-növelők még újdonságnak számítottak a piacon, amelyeket a testépítők és az erősportolók kezdtek használni. Én orvosi tanácsra és orvosi felügyelet alatt szedtem ezeket a drogokat. Ezért nem érzem, hogy meg kellett volna bánnom a dolgot" - védekezett Schwarzenegger az ABC News munkatársának.

A filmszínészből lett honatya ugyanakkor senkit nem szeretne arra bátorítani, használjon szteroidokat teljesítménye növelése érdekében, írja a Guardian. Mégis különös a véleménye. Az ötszörös Mr. Universe-győztes szívműködése korábban rendellenességeket mutatott, emiatt a színész 1997-ben Schwartzenegger szívműtéten esett át. Az Eonline cikkje szerint a szteroidok okozták a szívkárosodást, de más források szerint a szívprobléma születési rendellenesség volt.

Arnold Schwarzenegger saját tapasztalatairól néhány nappal azelőtt beszélt, hogy egy szteroiddal kapcsolatos eset nyilvánosságra került. A teljes ügyről a cikkben nem írnak, de annyit tudni, egy középiskola tornatanárai érintettek. Az ügyben eljáró amerikai bíróság ítélete szerint a tanárok ezentúl kötelesek a tanítványaiknak beszélni az anabolikus szteroidok, és egyéb más szerek, valamint a táplálékkiegészítők veszélyeiről.

Megosztotta a közvéleményt

Kalifornia kormányzójának döntései az utóbbi időben megosztják a közvéleményt. Január közepén elutasította egy halálra ítélt férfi kegyelmi kérvényét. Három év után ez volt az első halálos ítéletet a legnépesebb amerikai szövetségi államban. A hatvan éves elítélt Donald Beardslee a nyolcvanas években egy drogügyletben támadt vita miatt két nőt megölt.

Ügyvédje a férfi pszichés betegségére hivatkozott a kegyelmi kérvényben. A kormányzó döntése ellen szülőhazájában, Ausztriában tiltakoztak. Az osztrák zöldek a bécsi belügyminisztériumnál kezdeményezték, hogy vegyék el osztrák állampolgárságát, mert a halálbüntetés ellentétes az EU alapvetéseivel.