Talmácsi Gábor letiltatta a Kész átverés legújabb produkcióját, mert rangon alulinak és ízléstelenek tartotta. Az átverés abból állt, hogy egy budapesti igazgatónő az iskolai ünnepségükön azt állította, Talma 15 millió forinttal járult hozzá az új közlekedési tanpályájuknak megépüléséhez, a felajánlás azonban nem történt meg.

A motorost, Sebestyén Balázs viccelte meg a Kész átverés keretein belül. A világbajnok még adásba kerülés előtt úgy döntött, rangon aluli, ízetlen tréfát űztek vele, ezért letiltotta az adást. „Egyszerűen nem értem Talmát" - reagált a hírre a műsorvezető a Borsnak. „Mielőtt elváltunk, még megkérdezték a menedzserével, hogy mikor kerül képernyőre a felvétel. Kiábrándító számomra, amit Talma művelt. Nem történt durvaság, nem voltak megalázó jelentek. Úgy érezem szerethető volt az átverés, amin ő is jót mulatott. Jól reagált, szégyenkeznie sem lenne miért."

Talmácsi Gábor!

A történet szerint Talmácsi Gábort azért hívták meg egy iskolai ünnepségre, mert egy új, hamarosan megépülő közlekedési tanpálya fővédnökségére kérték fel. Az összes diák és tanár megjelent az ünnepségen, az igazgatónő pedig felkérte Talmát szóljon pár szót. Előtte azonban megköszönte, hogy 15 millió forinttal hozzájárult az építéshez. A motoros miután elmondta a beszédét az igazgatói irodába sietett és tisztázni próbálta, hogy számára is újdonság a felajánlás, és nem kíván bőkezű lenni.

A stáb azzal fokozta a hangulatot, hogy az igazgató szoba elé tereltek egy osztálynyi megvadult gyereket, akik az ajtón dörömböltek, hogy számon kérjék a milliós adományt. Talma miután meglátta Sebestyén Balázs jókedvű lett és állította, hogy nem sértődött meg. Mindezt az is alátámasztja, hogy a sportoló kijelentette, tudta, hogy egyszer ő is meg lesz tréfálva. A Bors információi szerint pár nappal később e-mailben tudatta a stábbal, hogy nem járul hozzá az adáshoz. Talma menedzsere, Stefano Favaro nem kívánt nyilatkozni a műsor történetében egyedülálló esetről.