Az MTV Icon a Tankcsapdát választotta az idei szezon utolsó ikonjának. A zenészek nem értették, miért lettek azok, de köszönték szépen. Cseresznye, a gitáros jól viselte a műanyag környezetet és nem lázadt a tömegízlés ellen. Péterfy Bori szívesen énekelt Tankcsapdát, bár egy dalt visszadobott. Miközben zajlott a koncert, odakint Gerendás Péter az eseménytől teljesen függetlenül szórakoztatta Vágó Istvánt és nejét zenéjével. Így fedtük le a könnyűzenei piacot.

"Aaaa ooh" - így szórakoztatta szombat este a siófoki fövenyen Gerendás Péter szólóestjének közönségét: Vágó Istvánt és kedves nejét, Vágó Juditot. A házaspár önfeledten nevetett minden megszólaláson, és ránézésre is meg lehetett mondani, hogy a bevitt alkoholmennyiségnek lehet köszönni az élmények vidám és azonnali feldolgozását. De mi nem erre az eseményre készültünk szombat este, ezt az élményt csak nem várt ajándékul kaptuk a sorstól, és hálásak vagyunk érte.

A Tankcsapdát meglepte, hogy ikonok lettek

A Coke Clubon az ikonizálódó Tankcsapda legalább annyira értetlenül állt a tiszteletükre szervezett ceremónia előtt, mint a Velvet a konkurenciát nem jelentő Gerendás-estet szemlélve, és figyelve, hogy zihál Vágó István. Mielőtt végleg elveszítettük volna a realitásba vetett hitünket, megállapodtunk abban, hogy kiderítjük, a Tankcsapdát a szövege vagy a zene okozta örömökért szeretik korunk kottát olvasó hősei. Persze számítottunk arra, hogy azonnal mindenki kijelenti: nem, nem lehet kettészelni a dolgot, de próbálkozni mégiscsak szabad, és lám, szül némi eredményt. „A Tankcsapda életében a szöveg meghatározóbb, mint a zene. Persze együtt kezelendő a kettő. A feldolgozások, amiket hallottam eddig, tetszettek" - mondta Molnár Levente Cseresznye a Tankcsapda gitárosa, aki hihetetlenül jól viselte a sajtó jelenlétét, és attól sem ijedt meg, hogy egy műanyag strandon kell a dalaikat inverz módon végighallgatni.

Majdnem elmaradt a koncert

Nézzen MTV Icon fellépőket és Tankcsapdát!

Tankcsapda: Jönnek a férgek

. Mikor Clinton beül a Lincolnba, Mintha valamit titkolna. Az arca itt van előttem, Álmomban már lelőttem.

De te az orrodig se látsz, Neked jó a McDonald's, Neked elég ha Coca a kóla, Te ugyanúgy tehetsz róla,

Hogy átbasztak a reklámmal, Ezzel az Amerika-lekvárral, Ezzel a műanyag élettel, Ahol annyi ember tévedt el.

Mint a háborúban a foglyok, Csak a parabolamocskot fogjuk, Ahol minden nő tökéletes, És minden férfi izmos.

Meg a legjobb mosópor, Ami a faszom tudja, hogy mos, Meg az izomagyú Miki egér, Aki bárkit megöl a kokainért.

Meg a néger csaj az utcán, Aki nincs még tizenöt éves, De húszér' kúr és tízér' szopik, És talán még nem AIDS-es.

Meg az öccse, akinek pénz kell a cuccra, Beléd rakja a kést. De mielőtt elkapnák a yardok, Bekap egy aranylövést.

Meg a bedeszkázott ablakai A halált hordozó háznak, A nyomornegyedek bűze, Ahol a háromévesek fáznak.

Itt is ez megy, csak durvában, Ahol csuklóig vagy a kurvában, De talpra kell, hogy állj, Az ütés bármennyire fáj.

Nem kell hajó, nem kell repülőgép, Van mit ennem, van hol aludnom még, Nem kell hajó, nem kell repülőgép,

Nyugodt vagyok, a Vadnyugat itt van... ...rég

A fellépők közt volt Roy és Ádám is, akik készségesen rendelkezésünkre álltak a VIP-részlegben. Kovánszky Roy szerint a Tankcsapdánál egyértelműen a szöveg dominánsabb. „Ha az ember csak annyit hall, hogy ez egy jó szám, akkor úgysem tudja külön kezelni a dolgot"- értsük úgy, ahogy akarjuk. Az együttes feldolgozása unplugged volt, így nem tudtuk kijelenteni, hogy ők aznap este fejére állították a világot, és elfelejtettük volna, hogy alapvetően Tankcsapdát hallgatunk. A csapat szerint amúgy az egyszerűbb dalokat - például Cseh Tamás líráit - könnyebb áthangszerelni, mint bármi mást. Miután a másodfokú viharjelzést kapott Siófok, felvetődött, hogy az egész este megy a kukába, de végül kegyes volt az időjárás, és csak a színpadtechnikáért felelős munkásoktól követelt áldozatot. Miután újra összeszerelték a zenei értelemben vett tökéletes hangzáshoz elengedhetetlen felszerelést, újból remélni lehetett, Lukácsék nem hiába jöttek messziföldre.

Minősíthetetlen hangfoszlányok

Gerendás Péter crocs papucsos fellépése mellett egy másik bájos élmény fültanúi is lehettünk a helyszínen. Egy közeli karaoke parti minősíthetetlen hangfoszlányai adták meg az este alaphangulatát. Romantikus volt, ahogyan az István, a királyt próbálta egy ismeretlen előadó valósághűen visszaadni, miközben a Tankcsapdát átíró zenekarok beálltak a színpadon. De túl a triviákon sikerült még az eső elől menekülő zenészekből két előadót megkérdeznünk arról, hogy helyénvalónak tartják-e, hogy a nagyobb múltú KFT Tankcsapdát játszik. Terecskei Rita, a Zanzibár énekesnője kicsit furcsának tartotta, de hozzátette, nem ő szervezte, így nem tud felelősséget vállalni érte. "Bármit bevállaltunk volna, mert Neotont és LGT-ét is szívesen játszunk, csak rengeteg fellépésünk volt és van, így csak most értünk rá. A Neotonnak külön kérése volt, hogy mi lépjünk fel, de hát nem tudtunk jönni" - szomorkodott az énekesnő.

Péterfy Bori színész-énekesnőről kiderült, hogy leginkább érdekesnek találta a feladatot, mert számára ismeretlen volt a Tankcsapda, legalábbis szakmailag. "Kaptunk két számot, egyet vissza is adtunk, mert azzal nem tudtunk mit kezdeni. Amit helyette kaptunk, azt nagyon megszerettük. Bár egyszerű a szövegük. Mi egy olyan zenekar vagyunk, akik nem ismerik a Tankcsapdát. Választhattunk volna mi is számot, de a fenti okok miatt nem tettük. Más az érdeklődési körünk. " Az énekesnő abban látja a húsz éve működő csapat sikerét, ahogy Lukács énekel és előad. "Iszonyat energikusak és kell a fiataloknak, hogy ki tudják énekelni magukat. Van helye egy ilyen zenekarnak, ők keményen és lelkesen csinálják ezt már évek óta."

Levezetés esővel

A zenészek kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy egy ilyen jellegű esemény számukra azért is hihetetlenül jó, mert kollégáikkal találkozhatnak. Sőt olyan zenésztársakkal is megismerkedhetnek, akikkel a büdös életben nem futnának össze egy fesztiválon. Ha szó szerint nem is egy irodalmi műhely a siófoki Coke Club, mégis az ipar kommunikációs bázisává válhat. A koncert nem maradt el végül, mert az eső a meghirdetett kezdésre pontosan elállt.