Több tucatnyi bizonyíték Jackson ellen

2004.08.25. 12:22
Michael Jackson bírósági pere csak január 31-én kezdődik, de máris bizonyítékként felhasználható tárgyak bukkantak fel. A titokzatos holmikat az énekes eddig Neverland egyik fürdőszobájában rejtegetette egy széfben.
Még csak ugyan előzetes meghallgatások folynak, Michael Jackson ügyvédei már az előkészítő szakaszban nehézségekbe ütköztek. Rodney Melville bírónak ugyanis 39 tárgyi bizonyítékot nyújtottak be, amiket 2003 novemberében az igazságszolgáltatás munkatársai foglaltak le egy razzia során Jacko neverlandi birtokán.

Jacko a fürdőszobában dugdosta

Az énekes a bizonyítékokat - melyek alatt amerikai sajtóértesülések szerint számítógépeket, hard drive-ot, lemezeket és magnókazettát kell érteni - egy fürdőszobai széfben rejtette el. Egy tanú szerint a kazettán gyerekek hangja hallható. Egyéb, a házkutatás során lefoglalt tárgyakat a bíró nem tekintett bizonyíték értékűnek. Mindazonáltal a háromtucatnyi anyag közül sem biztos, hogy minden terhelő a sztárra nézve, értesült a Mercury News.

Jacko védői régóta nem akarják, hogy bemutassák a tárgyakat

Jackson védői megpróbálták megakadályozni a bizonyítékok felvonultatását. Több indítványban hangoztatták, hogy a házkutatás során közbenjárók túllépték hatáskörüket. Egyelőre még nem eldöntött, a felmerült tárgyak közül mennyivel foglalkoznak majd a tárgyaláson, ezért a bíró szeptember 17-ig biztosítja a lehetőséget a vádnak és a védelemnek arra, hogy érvelését írásban beadja az ügy kapcsán.

Tíz vádpontban gyanúsítják

A per január 31-én kezdődik. Jackson három millió dolláros óvadék ellenében továbbra is szabadlábon van, noha összesen tíz vádpontban - elsősorban kiskorúval való szexuális visszaéléssel - gyanúsítják. Amennyiben minden pontban bűnösnek találják, akár tíz évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak rá.