horoszkóp

Audrey Tautou a majmokon tanulta a grimaszolást

mm
2008.04.18. 16:45
Audrey Tautou szívesen játszik el bármilyen szerepet, és az, hogy Magyarországon inkább a könnyedebb szerepek színésznőjeként ismerik, szerinte annak is köszönhető, hogy hozzánk nem jut el az összes filmje. Saját sztárságát a mai napig csodálkozva szemléli, és örül, hogy Franciaországban nincs az a nagy celebkultusz, mint sok más helyen a világon. Tautou nemcsak sokat mosolyog, de grimaszolni is nagyon szeret.

Audrey Tautou a XII. Francia Filmnapok alkalmából érkezett néhány napra Magyarországra. Péntek este megtudtuk, hogy a maga körüli felhajtást mellőző, sokat mosolygó és természetesen viselkedő színésznő a mindenki agyába Amélie-ként vésődő hölgy.

Magánéleti aperitifek

A filmnapok, Tautou érkezése és az új filmje alkalmából tartott sajtótájékoztatón megtudtuk a moderátor hangulatteremtő kérdésének köszönhetően, hogy Tautou kiskorában a majmokkal szeretett volna foglalkozni, főleg az emberszabásúakkal, de aztán erről letett. Pedig még a primatológus (azaz főemlőskutató) szakkifejezést is használta.

Az érdekes majmos történeten kívül, amikor az Amélie-ként rögzült színésznőt a tolmács véletlenül Amélie-nek szólította, kiderült, hogy Tautou egyik nagymamáját Amélie-nek hívták, így létezett Amélie Tautou, valamint, hogy a másik nagymamáját Paulette-nek hívták, mint a legújabb filmjében szereplő nagymamát. Így a színésznő valódi élete több helyen is metszi a karaktereiéit, de Tautou nem szereti a túlságosan mesterséges párhuzamok felállítását.

Aztán persze az elmaradhatatlan Amélie Poulain – Audrey Tautou összehasonlításból kiderült, Tautou igazából nem szereti a filmben kedvelt crème brulée-t, így annak a tetejét sem töri be kiskanállal, valamint, hogy sosem álmodozott az esküvőről, igazából nem is vágyik a nősülésre, de ha mindenképpen kéne valamilyen menyasszonyi ruhát választani, akkor valami jó habcsókosat viselne.

Így kell a filmben látott módon creme brulée-t törni

A színésznő hírességével foglalkozó részben Tautou elmondta, nagyon örül, hogy Párizsban tiszteletben tartják a művészeket, és nem zaklatják őket sokan, mert nagyon szereti a várost, és így mégiscsak kényelmesebb benne élni. A sajtótájékoztatón mosolygó és sokat grimaszoló Tautou – amit sajnos nem engedtek lefotózni – kissé értetlenül áll saját sztársága előtt, ezért az egész szituációt, amelyben faggatták, kicsit furcsának találta.

Szakmai digestifek

Tautou elmondta, annak ellenére, hogy sok tulajdonságában különbözik, mégis legutóbbi filmjének főszereplőjét, az anorexiás festőnőt érzi magához a legközelebb. A sokak szemében a mai napig Amélie Poulainként létező színésznő hozzátette, nem szokott azonosulni szerepeivel, az a szakmája, hogy más és már bőrbe bújjon, de az Amélie csodálatos életére úgy tekint, mint egy nagyon kedves és jó útlevélre a filmezéshez.

Nézze meg, hogyan érkezett Amélie!

Arra az újságírói kérdésre, hogy mikor láthatjuk komoly szerepekben, és nem feltétlenül romantikus filmekben, Tautou azt válaszolta, mindenféle szerepet elvállal, minél több dolgot ki szeretne próbálni, és Magyarországon talán azért gondolhatnak rá romantikus színésznőként, mert főleg az ilyen filmjei kapnak nagyobb figyelmet.

Végül elmondta, természetesen gratulált Marion Cotillard Oscar-díjához, amit a szinte teljes átalakulást igénylő Edith Piaf megformálásáért kapott. Tautou szerint egy szerepet persze nem attól függően lehet jól eljátszani, hogy hány órát kell hozzá a sminkben ülni.