Liz Taylor megegyezett molesztált kertészével

2004.06.11. 11:48
Elizabeth Taylor peren kívüli megállapodást kötött egykori kertészével, aki kártérítést követelt tőle. A kertész szerint azért mondtak fel neki, mert visszautasította a színésznő komornyikjának szexuális közeledését.
Willem Van Muyden szerződésszegésért és szexuális zaklatásért indított polgári pert évekkel ezelőtt, amikor Taylor kirúgta, anélkül, hogy 294 000 dollár tartozását törlesztette volna. Az összeg állítólag az érintett tíz kertészeti munkáját és kárait fedezte volna. Taylor ügyvédje tavaly úgy nyilatkozott a kereset kapcsán: "az egész csupán fikció".

Egyezség tárgyalás nélkül

A Los Angeles-i legfelsőbb bíróság egyik képviselője a szerdai tárgyalás kezdete előtt mindkét fél jogi képviselőjével közölte, hogy az ügyben peren kívüli megállapodás született. A felperes visszavonta keresetét. Az egyezség részletei nem tudódtak ki, ugyanakkor Taylor védőügyvédje a Los Angeles' City News Service hírügynökségnek elmondta, hogy "nem volt pénzmozgás felperes és alperes között".

Veszedelmes viszonyok

Van Muyden - aki egy Disney-ihlette dzsungelt alakított ki Taylor kúriája körül - azt állítja, hogy Jean-Luc Lacquement-nak, a színésznő francia komornyikjának kimondott kérésére vagy sugallatára rúgták ki, miután visszautasította a komornyik szexuális közeledését.

A kereset szerint az állítólag biszexuális komornyik előbb a kertészt környékezte meg, majd Elizabeth Taylornak is felajánlotta szolgáltatásait. Bírósági papírok szerint mindezt a komornyik úgy kommentálta, hogy "ráugrana az öreg trambulinra". Taylor tagadta az állítást.