Tereskova, Geszti és az elromlott mosógép

vb
2004.06.09. 16:03
"Nagy Kriszta tényleg érdekházasságot köt Geszti Péterrel?" - ültünk elhűlve hétfő este a Sziget TV aktuális adását nézve, miután a Tereskova néven elhíresült képzőművésznek a Zsu néven ismert Nyúl Zsuzsa egyszercsak nekiszegezte a kérdést: "Miért házasodsz össze Péterrel?" "Érdekből" - érkezett a válasz egy titokzatos vigyor kíséretében.
A jelenség fölött értetlenkedve úgy döntöttünk, jobb, ha megkérdezzük magát az érintettet. "Igen, hétfőn két jelentős dolgot közöltem a műsor készítőivel: egyrészt hogy férjhez megyek, másrészt, hogy elromlott a mosógépem" - tájékoztatott minket tárgyilagosan a képzőművésznő, majd hozzátette: "Nem tréfa: Péter a vőlegényem, én pedig a menyasszonya vagyok."

Az elhatározás a szombati Sting-koncert idején, de nem a Felvonulási téren fogant. A reklámszakember az eseményt követően Prágába távozott, ahonnan éppen az említett tévéfelvétel előtt hívta Nagy Krisztát, hogy telefonon egyeztessen vele gyűrűmérete kapcsán. A művésznő bevallotta, egyelőre még nem lát mindent tisztán: "Nem tudom pontosan, hogy mit lehet elmondani abból, ami a lelkemben és a fejemben kavarog."

Kritika

Geszti Péter titokzatos válasza
Megkerestük Geszti Pétert is, akinek szavai nagyjából összecsengtek Tereskováéval: "Hihetetlen érdekes, tehetséges és izgató személynek tartom Nagy Krisztát mind művészileg, mind pedig emberileg. Ennél többet nem mondhatok, mert mint ahogy eddig nem, ezután sem nyilatkozom a magánéletemről a médiának."
Érdeklődésünkre, hogy nem zavarja-e, hogy Nagy Kriszta széles nyilvánosság előtt beszélt kapcsolatukról a médiában, úgy vélekedett, hogy mindenkinek a saját felelőssége, hogy mennyit árul el magáról, és egyébként is úgy gondolja, mindenki azt csinál, amit akar.
A kortárs képzőművész a hétfő esti műsorról szólva azt is elmesélte a Velvet munkatársának, hogy rémesen érezte magát a Sziget TV-ben. Mint mondta, nehezményezi, hogy Gerendai Károly annyival nem tiszteli meg, hogy odaköszönjön neki, és úgy vélte, a főszervező épp azokkal viselkedik tiszteletlenül, akikkel voltaképpen egy hajóban evez.

Nem volt mindig felhőtlen kapcsolat

A kritikai észrevétel után visszakanyarodtunk kiindulási témánkhoz: noha az x-T művésznéven is ismert énekes-festő és a reklámszakember már évek óta ismeri egymást, viszonyuk nem volt mindig felhőtlen, s noha Nagy Kriszta "Pétert mindig is tehetséges fiúnak" tartotta, voltak már "kurvára összeveszve". Mindezek ellenére úgy véli, Geszti jelenleg az egyetlen férfi az országban, aki egyaránt érti őt művészként és emberként.

Sztereotípiáktól mentesen

"Vajon mi sül ki a honi kreatívok archetípusának tartott Geszti és az ugyancsak nem éppen sematikus problémamegoldásairól ismert Tereskova frigyéből?" - tettük fel magunknak és az érintettnek is a talányos kérdést.

"Ez egy különös együttlét lesz, annyit ígérhetek" - válaszolta Nagy Kriszta, majd elmondta nekünk, hogy családalapításról, gyerekekről és párkapcsolatról kialakult elképzelései "nem mindennapiak" valamint sztereotípiáktól mentesek, mélyebben azonban nem taglalta a kérdést.

Mint köztudott, Geszti Péter és Gryllus Dorka - bár már nem élnek együtt - még nem váltak el. Nagy Kriszta a hírt csupán annyival kommentálta, hogy ez a tény őt egy cseppet sem zavarja.