horoszkóp

Terry Black pert nyert, pénzt nem

2006.04.28. 17:17
Nyilvános elégtételt és tízmillió forintot követelt a Boros-Bochkor páros korábbi sértő megjegyzése miatt Terry Black azaz Rácz Károly, és ebből az előbbit megítélte számára a bíróság. Az egykori transzvesztita előadóművész ezen kívül két per ítéletét várja, amelyet szintén a személyét ért sérelem miatt indított.

Három napon keresztül, minden reggel bocsánatot kell kérniük a Bumeráng című adás műsorvezetőinek Terry Blacktől egy korábbi, sértő megjegyzésük miatt. Ez az eljárás a Velvet Kommandót arra emlékeztette, amikor alsó tagozatban büntetésből ötvenszer le kellett írni, hogy az órán nem beszélünk. Terry Black azonban másként értelmezi a döntést.

Nem hallgatja

„Precedens értékűnek tartom ezt a határozatot” – mondta érdeklődésünkre Danika apja. Arról azonban nem tudott hírt adni, hogy a Bochkor-Boros duó a határozat utáni reggel már megtette-e az első mea culpát, állítása szerint ugyanis nem hallgatja a rádiót. Ennek ellenére a sértő megjegyzésről láthatón tudomást szerzett.

Klikk a képre!

„A bíróság olyan ítéletet hozott, hogy még egyszer nem hangozhat el az a feltételezés, ami a Bumerángban elhangzott” – mondta és bár a Velvetnek elárulta a problematikus mondatot, jogi okoknál fogva sajnos mi sem idézhetjük.

Kérdésünkre Rácz Károly arról is beszélt, okvetlenül és minden esetben perel, ha úgy érzi, hogy becsületén csorba esett. Mindezek előtt azonban először mindig helyesbítést kér a szerkesztőségektől, és csak akkor lép jogi útra, amennyiben annak nem tesznek eleget.

A sajtó tanulja meg

„Azt akarom elérni, hogy a sajtó tanulja meg, hogy nem állíthat azt, amit csak akar. Ezért a büntetésként is minél magasabb összeget kell megjelölni, mert így kétszer meggondolják, megéri-e nekik a gyalázkodás” – mondta az egykori nőimitátor, majd a kritikára tereltük a szót. „Én Rózsahegyi Kálmán humorát tartom követendőnek, szerintem a sikerhez nem kell övön aluli humor” – jegyezte meg, és pozitív példaként az Irigy Hónaljmirigy zenekar munkásságát állította, ami a művészi színvonal szempontából a mi véleményünkkel nem egyezik minden esetben.

A Sláger Rádió ügyében Terry Black felvetette, fellebbez a döntés ellen, mert szerinte bőven járna a 10 millió forintos kártérítés, ennyit követelt ugyanis. Terry Black úgy véli, nem csak a jóhírét sértette meg, de karrierjének is ártott a Boros-Bochkor páros. Az előadóművész ugyanis amiatt nem mert egy betelefonálós beszélgetést vállalni, mert tartott tőle, hogy olyasvalakivel kell beszélgetnie, aki elhitte, amit a Sláger rádióban mondtak róla.

Danika-per

Terry Black perei évek óta folyamatos témái a bulvársajtónak. A legnagyobb nyilvánosságot az előadóművész örökbefogadási ügye kapta, amely négy éven keresztül folyt, mialatt ő Danikát nevelte. Tavaly ősszel a Pest megyei Gyámhivatal elutasította Terry Black kérelmét: a határozat szerint nem fogadhatta örökbe a kisfiút.

Az elutasító határozat tizenhárom oldalon keresztül taglalja, miért alkalmatlan Terry Black az örökbefogadásra. A dokumentumot nem sokkal az után kézbesítették Rácz Károly részére. A reménybeli nevelőapa Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszterhez fordult, aki személyesen tett ígéretet arra, hogy az ügyet hamarosan lezárják. Terry Black a Velvetnek akkor az ítéletre reagálva elmondta, fellebbez az elutasító határozat ellen. Mindeközben Black Danika mellett még két gyereket nevel.

Standard elégtétel és tízmillió

Az előadóművész más pereinek alapja a személyével összefüggő sérelmek, amelyek miatt jogorvoslatot kér. 2005-ben Rácz Károly a TV2, Nacsa Olivér, és a Prime Time produkciós iroda ellen indított keresetet egy, a Szulák showban elhangzott kijelentés miatt. Nacsa Olivér ugyanis Terry Blackat parodizálva szintén általunk nem idézhető, az előadó szexualitásával kapcsolatos kijelentést tett.

Rácz Károly emiatt szintén nyilvános elégtételt és tíz millió forintos kártérítést követelt a produkciós irodától, a televízió azonban egy ideig nem találta azt a kazettát, amelyiken ez a mondat szerepel. Terry Black elmondta, ebben a perben május második felében születik majd döntés.

Fábry ügye

Emelett Fábry Sándorral szemben is hasonló okból szeretne törvényes úton elégtételt kérni Rácz Károly. A showman ugyanis az előadó édesanyját sértette meg egy megjegyzésével. Ennek a pernek kimenetele május 17-én várható. Az érintett mindkét esetben „egyértelmű” győzelemre számít, így nem is aggódik különösebben.

Valamennyi megnyert peréből befolyó összegeket gyermekotthonoknak szánja, mondta. Ennél is fontosabbnak tartotta megemlíteni, hogy egyébként Németországban a Charlie nénje című zenés komédiában játszik, az országot járja 60-as 70-es, 80-as évek feldolgozásait tartalmazó műsorával, valamint Erosz című havilapot ad ki férfi olvasóknak.

Búcsúzóul arról kérdeztük Rácz Károlyt, mi történt biocsirke-állományával, amelyik mint megtudtuk, nemrégiben kicsit megfogyatkozott. Elmondta, száz csirke túlélte a betegséget, akik jelenleg remek egészségnek örvendenek.