horoszkóp

Terry Black a miniszternél sürgeti az örökbefogadást

2005.09.27. 12:50
Az előadóművész ígéretet kapott kedden Göncz Kinga minisztertől: odafigyel majd arra, hogy Danika örökbefogadási ügyében az illetékes hatóság záros határidőn belül meghozza a döntést.
Terry Black

Terry Blacket a kamerák össztüze fogadta, amikor Danikát és Zolikát kézen fogva vezetve, a hathónapos, kékszemű Fannyt gyerekhordozóban tartva kedden délelőtt az Ifjúsági Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium épülete előtt - írja az MTI. Az egykori transzvesztita előadóművész azért jelent meg Göncz Kinga miniszternél, hogy személyesen kérje: szülessen végre döntés Danika örökbefogadásának ügyében, amely négy éve húzódik. Az illetékes, a szigetszentmiklósi gyámhatóság több mint négyszáz napja nem tett semmit az ügyben.

A Göncz Kingával való tárgyalás eredményesnek bizonyult, erről a személyes találkozást követően tartott sajtótájékoztatón Terry Black és a minisztérium illetékese számolt be.

Megoldást találtak

A miniszter nem tudja magához vonni az ügyet a szigetszentmiklósi gyámhivataltól, mert erre nem adnak lehetőséget a jogszabályok, de azt tanácsolták Terry Blacknek: kérvényezze, hogy a szigetszentmiklósi gyámhivataltól annak felettes szerve, a Pest megyei gyámhivatal vonja magához az ügyet. Göncz Kinga ígéretet tett rá, hogy - bár eddig is figyelemmel kísérte Terry Black ügyét - a jövőben még inkább figyelni fog arra, hogy nyolc napon belül a pest megyei gyámhivatal hozzon érdembeli határozatot Danika örökbefogadásának ügyében.

Ami mindenkinek jó

Ami Zolikát és a kis Fannyt illeti, számukra a családba fogadás intézménye a legmegfelelőbb: így Terry Black tudja őket nevelni, de Zolika nem esik el a havi húszezer forintos árvaellátástól sem. Terry Black azt reméli - árulta el az MTI munkatársának, hogy a gyerekek jogállásának rendezésével végre ő is jogosult lesz arra, hogy megkapja mindazokat az állami támogatásokat, például a családi pótlékot, amelyek a gyermeküket nevelő többi szülőnek járnak.