horoszkóp

Tóth Gabi nem szereti, ha nővéréhez hasonlítják

2004.08.13. 16:37
"Úristen, te így tudsz énekelni? Ez nagyon durva" - csak ennyit tudott kinyögni Pély Barna a Megasztár folytatásának előválogatóján, amikor a tapolcai Tóth család fiatalabbik sarja előadta bemutatkozó számát.
Tóth Gabi tavaly azért nem jelentkezhetett a tehetségkutatóra, mert még nem töltötte be 16. életévét. Sokáig nem volt egyértelmű, hogy részt vesz a másodikon, hiszen nővére révén akaratlanul is belecsöppent a sokszor egyáltalán nemkívánatos felhajtásba. "Sokan mondták, hogy ne jelentkezzek, de ugyanakkor azt is sokan javasolták, hogy próbáljam meg" - mesélte a Velvetnek -, "de a szívemre hallgattam, és meg akartam próbálni." Ezzel a döntéssel a Tóth Vera-rajongók és az ellendrukkerek kereszttüzébe került, mert azóta már elődöntősnek számít. Nővére népszerűsége Gabi számára hátrányos is lehet, hiszen előfordulhat, hogy a korábban Vera ellenében szavazók tőle is megvonják az sms-eket, ha arra kerül a sor.

Jazz helyett metál

Az ifjú rockdíva öntudatosan többször is hangsúlyozza, hogy ő Tóth Gabi, és nem pedig "a Tóth Vera húga". "Nehéz lenne engem öszehasonlítani Verával: külsőre sem hasonlítunk, és a zenei stílusunk sem ugyanaz. Ő a jazzt kedveli, én pedig a rockzenét szeretem" - jelentette ki határozottan. Bár gyakran énekelnek együtt, a két testvér zenei világa valóban messze van egymástól: nevezése előtt Gabi énekesnő volt az Infinity nevű együttesben, aminek zenei stílusát "operametál"-ként határozta meg.

Egyenlő esélyek?

Egy országosan ismert Megasztár testvér, akinek hamarosan megjelenik első lemeze, nem feltétlenül jelent előnyt az énekesi pályán. Gabi - akinek beszédhangja egyébként a megtévesztésig hasonlít Veráéhoz -, tisztában van azzal, hogy nemcsak a tehetségét fogják mérlegelni, ugyanakkor nem gondolja, hogy az ismertség feltétlenül hátránnyal is jár. Úgy gondolja, hogy mindezt figyelmen kívül lehet hagyni: "Egész mást képviselek, és meg akarom mutatni, hogy mit tudok." Esélyeit alátámasztja az a tény, hogy tavasszal a keszthelyi Helikon tehetségkutatón 1200 versenyzőt utasított maga mögé.

A végeredmény egyébként egyelőre másodlagos kérdés. "Nem azért jelentkeztem, hogy mindenáron nyerjek. Szeretem a kihívásokat és szeretném megtapasztalni, hogy hogyan működnek ezek a dolgok." Gabi célja egy saját nagylemez és az, hogy majd egyszer az éneklésből tudjon megélni. A zsűrire és a közönségre bízza magát, azonban kérdés, hogy mennyire lehet elvonatkoztatni Gabi családi hátterétől. Az egyelőre biztos, hogy a tapolcaiak újra elővehetik a transzparenseket és a szurkolóbuszt.