horoszkóp

Charlize Theron hihetetlen élete

2005.04.06. 09:31
A dél-afrikai színésznő egy évvel ezelőtt elnyert Oscar-díja óta azokat is elbűvöli, akik előtte - szépsége és tehetsége ellenére - nemigen figyeltek fel rá. Charlize Theron ráadásul nemcsak szép és híres, de tiszteletre méltó bátorsággal viseli élete drámáját is.
Charlize különleges szépség: 178 centi magas (ennek kétharmada láb), finom vonások, vonzó - ráadásul igazinak tűnő -, érzéki ajkak. És szépségét szerencsére nem is rejti véka alá: ellentétben a szégyenlős sztárokkal, mint Nicole Kidman, Jennifer Aniston vagy Susan Sarandon, ő magától értetődő természetességgel hagyja, hogy melltartójának pántja olykor-olykor félrecsússzon. Hat évvel ezelőtt még a Playboynak is modellt állt, két évvel ezelőtt pedig kijelentette: "Soha nem voltam gátlásos. A meztelenség számomra semmiféle problémát nem jelent, hiszen a legtermészetesebb dolog a világon. A szerelem és a szex, ezek valójában teljesen hétköznapi dolgok. Akkor már inkább a szex hiánya okozhat nagyobb problémát, nem igaz?"

A báj királynője

Charlize számára a tavalyi év legjobb pillanatai két szóba sűríthetők: Oscar és Dior. Immár egy éve, hogy megkapta a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat A rém című film címszerepéért. Ez volt az első eset, hogy dél-afrikai színésznő nyert, és egyben megerősítette azt a hollywoodi szabályt, miszerint: ha szőke vagy, Hollywoodban élsz, de nem az Egyesült Államokban születtél, akkor csúfítsd el magad, mint Nicole Kidman tette, és egyből jó színésznőnek fognak tartani! Másik nagy sikere John Galliano telefonhívása volt, aki személyesen kérte fel Charlize-t, hogy legyen a J'adore kölni arca. A szerződés számadatai titkosak, de az ember nem tudja megállni, hogy ismét párhuzamot ne vonjon Nicole Kidmannel, aki a leghíresebb Chanel-parfüm arca lett az idén.

#alt#

Zseniális szerelmek

Exszerelmei listájáról nem hiányozhat a valamirevaló Los Angeles-i színésznő-önéletrajzok elkerülhetetlen figurája, George Clooney, de mellette ott van a rendkívül vonzó Craig Bierko vagy az ellenállhatatlanul szexis rocker Stephan Jenkins is. Charlize bevallja, hogy volt egy francia barátja is, aki meglehetősen kellemes emlékeket hagyott benne: "Minden nőnek ajánlom, hogy tegyen szert legalább egy francia férfire az életében. Ők aztán tudják, hogyan kell bánni a nőkkel..." Három év elteltével aztán komoly irány- és ritmusváltás következett be nála. Azóta él szerelemben egy jóképű ír fiatalemberrel, a színész Stuart Townsenddel, akivel a már említett legutóbbi filmjében együtt is játszik.

Fájdalmas múlt

Nem mondhatjuk, hogy a sors kesztyűs kézzel bánt volna Charlize-zal:
Benoniban nőtt fel, vagy száz kilométerre Johannesburgtól, gazdálkodó szülők egyetlen gyermekeként, és tizenöt éves korában végig kellett néznie, ahogy édesanyja megöli az édesapját. Jogos önvédelem egy alkoholista és erőszakos emberrel szemben, vagy szerencsétlen kimenetelű veszekedés? A bíróság soha nem ítélte el Gerda Theront, de ez a trauma elég volt Charlize-nak ahhoz, hogy tizenhat évesen egy másik kontinensre meneküljön és ott kezdjen új életet. Az ezután következő években egy térdsérülés miatt le kellett mondania táncosnői karrierjéről, amire pedig annyira vágyott. Miután New York-i magányában jószerivel az éhezés küszöbére került, nyolc dollárral a zsebében Los Angelesbe repült. És ekkor elkezdődött a tündérmese.

Anyuka kedves kislánya

Charlize lakása körülbelül tíz méter távolságra van az anyjáétól, és naponta körülbelül hatszor beszélnek telefonon, csak hogy elmondják, mennyire szeretik egymást. Az előzmények ismeretében ez különleges jelentőséget kap: úgy tűnik, az anya és lánya kapcsolata nem szenvedte meg a gyerekkori traumát.

#alt#

Vannak hibái is!

Azt suttogják, hogy amióta Oscar-díjas lett, Charlize Theron sokkal kevésbé kedves és szimpatikus, mint azelőtt. És valóban, amikor megkérdeztem tőle, hogy igaz-e, amit a bulvársajtó ír, nevezetesen, hogy felfogadott egy embert, aki a négy kutyája piszkát összeszedi a járdáról, a mosoly halovány árnyéka sem jelent meg az arcán. Nagyon komolyan tagadott, miközben állampolgári kötelességeit emlegette:
"Természetesen mindent magamra vállalok, ami a kutyáimmal kapcsolatos." Kénytelen voltam direkt rákérdezni: "Akkor mégis, milyen hibája van, Charlize?" És a válasz nem késett: "Be kell vallanom, hogy egy kicsit rendmániás vagyok. Nem tudom elviselni, ha rendetlenség van otthon."

A cikk teljes változata a márciusi Elle-ben olvasható.