horoszkóp

Tilla, Garfield, a bálna, és a Budapest Parádé

2004.08.27. 12:05
Tilla szerint a fesztiválok karbantartják a fővárosi életet: a tömeg a lényeg. A héten bemutatott Garfieldra pedig, akinek a hangját adta, annyiban hasonlít, hogy mindketten olyan világban élnek, amelyik körülöttük forog.
Karbantartó parádé

"Ahogyan a házak is lerobbannak renoválás nélkül, a nagyvárosi életet ugyanúgy karban kell tartani. A nyár folyamán a Forma 1-es Magyar Nagydíjon kívül a Sziget Fesztivál a legnagyobb tömeget vonzó esemény. Harmadik mega-rendezvényünk pedig a Budapest Parádé"- vélekedett Till Attila, akit a berlini Love Parade-ról koppintott zenei fesztiválról annak kapcsán kérdeztük, hogy happeningcsapata, a Supergroup egy kampánnyal jelenik meg az eseményen. A csapat legutóbbi akcióját a Mosolyország Alapítványnak készítette. Ennek során a Supergroup egy életnagyságú, gigantikus műanyagbálnát úsztatott a Balatonon augusztus közepétől másfél héten át, amelyet a parádé ideje alatt egy kamionon utaztat majd. A szemléletformáló kampány nemcsak a gigantikus emlős kipusztulásának veszélyére hívta fel a figyelmet, hanem arra is, figyeljünk a fogyatékkal élőkre, és segítsünk nekik.

Híd és hírverés

"A csapat akcióinak sikerét egy módon lehet lemérni: hogy ír-e róla a sajtó, adhatunk-e interjút a témában? Ha foglalkozik velünk a média, eljutunk az emberekhez. Ebből a szempontból a legeredményesebb kezdeményezésünk a pontonhíd volt. A mértékadó napilapoktól a bulvárlapokig számtalan helyen hírt adtak róla, és óriási tömegek sétáltak át rajta néhány nap alatt"-mondta Tilla. Annak ellenére, hogy a négy tagú csapat olyan kommunikációs eszközökön ötletel folyamatosan, amelyek egyidőben a legszélesebb közönséghez eljuttatnak üzeneteket, bevallotta, ő maga nem kedveli a tömeget.

Tömegiszony és kampány

Tekintse meg képeinket!
"Két alkalommal részt vettem a Budapest Parádén, de nem tudnám elképzelni, hogy az ember-rengetegben sodródjak. Inkább utazom egy kamionon, és nézem, hogy buliznak a srácok" - mondta a Pulitzer-emlékdíjas Propaganda című műsor arca. Tilla a tömegen kívül a tömegközlekedést, és az állandó dugókat sem kedveli. Legközelebb a szeptemberi autómentes napon hívja fel a budapestiek figyelmét arra, lehetőség szerint inkább biciklivel közlekedjenek. "Még csak jogosítványom sincs, nem szeretnék vezetni, pláne nem a városban. Mindenhova biciklivel járok ezért, és szeretném, ha ebben mások is követnének. Európa legtöbb fővárosában már korlátozták az autóforgalmat, nálunk is itt az ideje, ha nem akarunk megfulladni" - folytatta személyes kampányát a televíziós műsorvezető. Garfield-matrix

Tilla kívülálló kritikusnak tartja magát, akit többek közt ezért hasonlították a héten bemutatott Garfield című rajfilm házimacskájához. Elmondta, színészi képzettsége nincsen, a feladat, hogy hangját kölcsönözze az affektáló kultmacskának, megizzasztotta. "Anyósommal, aki a rajzfilm szinkronrendezője volt, számtalanszor átvettük a szövegeket. Leggyakrabban mégis én voltam az a szinkroncsapatban, aki a legtovább maradt a stúdióban, mert időnként újra kellett venni a jeleneteket. Nem szerettem volna az eredeti szinkronhoz igazodni. Időbe tellett, amíg ráéreztem a macskára" - vallotta Tilla, és hozzátette, abban a kérdésben, hogy vajon hiteles Garfield lehetett-e, egyedül a gyerekei véleménye döntött. Eszerint átment a vizsgán. Tilla elmondta, kissé erőltetettnek találja, hogy a háziállat személyiségében rokon szálakat keresnek vele. Néhány közös vonást azonban nem tagad. "Garfield állandóan szívatja Ubult, Jon-t pedig teljesen hülyének nézi. Elméleti életet él egy elzárt világban, amelyik körülötte forog. Azt hiszem, én is ilyen pasi vagyok" - tárta elénk önvallomását az akciómester.