horoszkóp

Egy lyukra játszani Majorovával

2007.10.24. 10:56
Tímea Majorova sokszoros fitnesz világbajnok és az amerikai focista Marcus Allen, egymás ellen golfozott a hétvégén, Gödön. Az eredmény Allen szerint lényegtelen, de lehet, hogy csak azért, mert döntetlen lett.

Nehéz dolguk lehetett a debreceni Fittparádé szervezőinek, amikor azt a kérdést kellett megválaszolniuk, hogy melyik amerikai sztárvendégük az ismertebb. Tímea Majorova sokszoros fitneszvilágbajnok, a sportág gyakorlatilag legismertebb személyisége, címoldalon szerepelt már minden, a szakmában számító magazinban. Marcus Allen pedig minden idők egyik legjobb amerikai futballistája, aki a Los Angeles Raiders csapatával nemcsak Super Bowl-győzelemig jutott, de pályafutása során begyűjtötte a Heisman-díjat és a halhatatlanoknak járó Hall of Fame tagságot is.

A hétvégén azonban arra kaphattunk választ, hogy melyikük nagyobb mestere a zöld gyepnek és a fehér labdának, az összecsapásra pedig a gödi Pólus Palace golfpályán került sor. Marcus, aki gyakorlatilag minden szabadidejét golfozással tölti, egyenest a skóciai Dunhill versenyről érkezett, ahol Európa legjobb profi játékosaival közösen játszott a versenyt megelőző pro-am viadalon.

Nagymenők közelről!

Elmondása szerint golfozott már Tiger Woodsal, Michael Jordannal és gyakorlatilag minden hollywoodi sztárral, aki szenvedélyesen űzi ezt a játékot. Aktív résztvevője az óriási sikerrel működő Celebrity Tournak, amely ismert és híres zenészekből, színészekből és visszavonult sportolókból verbuválódik, célja pedig, hogy a legjobb golfozó híresség legyen Amerikában. Azért ez nem lesz egyszerű feladat, mert több olyan játékost is meg kell majd előznie, aki annak ellenére, hogy aktív sportolóként baseballban, kosárlabdában vagy más sportágban keresték kenyerüket, olyan szinten rákattantak a golfra, hogy néha már a profikat megszégyenítő eredményeket tudnak elérni.

A gödi összecsapás az erőviszonyok kiegyenlítése miatt csapatversenyben zajlott. Marcus csapattársa a pálya tulajdonosa, Pólus Szvetlana volt, Timea Majorova pedig Váczi Jánossal, a Pannonia Golf Klub alelnökével játszott. A játék során a csapattagok felváltva ütötték az egy, játékban levő labdát, az eredmény pedig döntetlen lett. Végül mindkét sportoló elégedett volt, útban a debreceni Fittparádé felé Marcus filozofikusan csak annyit mondott, „a döntetlen mindig jobb, mint egy vereség".