horoszkóp

A Réka mindig is az utca lánya volt

2006.12.22. 23:11
Két tudósítónk a Topmodell döntőjének helyszínén gondosan felállított online tudósítói bázisban a laptopot és egymás kezéből kikapkodva jegyezte fel az összes kulisszatitkot, hogy az adás után azt is lássák, ami a kamerák kereszttüzéből kimaradt. Megpróbáltak annak is utánajárni, miért Réka lett a győztes.

"Kolleganőmmel kétfelé szakadtunk. Én a bárban a süppedős kanapéban mojitót szürcsöltem, ami nagyon menőnek számíthatott ebben a közegben, mert tíz perc múlva azt vettem észre, hogy mindenki más is azt ivott, tehát divatot teremtettem" - jegyezte fel az egyik. Eközben bent a teremben vágni lehetett a feszültséget, a kamerák minden apró rezdülést rögzítettek, a sminkesek a patakokban folyó izzadságcseppeket törölgettek a versenyzők arcáról és a tévékészülékek előtt egy egész ország izgult, hogy vajon ki lesz az első hungarian topmodell.

Klikk!

A tűzoltó és a modellek

Hogy mindez hogy zajlott, azt nagyjából megmutatta a tévé, a helyszín azonban ennél sokkal több érdekességekkel szolgált: ott volt például Nyíri Mihály tűzoltó, aki "a pirót és az útvonalakat biztosította". A műsort korábban nem látta, de amit a stúdióban tapasztalt, az kifejezetten tetszett neki. Mindezt kedvesen, olaszosan felkart érintgetős stílusban mondta nekünk.

Ami szintén nem látszott a tévéből az az, hogy olykor mennyire előnytelenül néztek ki maguk a modellek. Juditon úgy festett a bőrnadrág mint tehénen a gatya, a szandálok legtöbbjén látszott, hogy méretekkel nagyobbak, mint a modellek lábai, Réka mellei pedig a fogyókúrának köszönhetően egészen kislányosra zsugorodtak.

The show must go on

Aztán még olyan értékes kulisszatitkokról is beszámolhatunk, hogy a pattanásig feszülő hangulatban ilyen vezényszavak cikáztak éles fejhangon a színfalak mögött, hogy "Indulj el! Indulj el!" vagy "Minden lány azonnal jöjjön vissza" és néha már-már úgy tűnt, elszabadul a pokol, de aztán a Árpa Attila producer félig lehunyt szemmel maga elé mormolta, hogy the show must go on és egy csapásra minden a helyére került. Ahogy a tévé is hitelesen bemutatta, fokozatosan kipotyogott mindenki, Rékát pedig megválasztották topmodellnek.

A műsornak ez volt az a része, amit nem értettünk igazán, ezért kérdőleg a zsűrihez fordultunk.

Epres Panni kapcsán helyreigazítunk, és ebben nincs semmi irónia

"Arra, hogy Epres Panni hogyan vélekedett a modellekről azért nem emlékszem, mert előbb le kellett futni vele a kötelező köröket, mint a bemutatkozás, és amikor kiderült, hogy a Velvettel kell beszélnie, lemerevedett. Az azt következő percekben némán hallgattam a nálam két fejjel magasabb modell teljesen jogos sérelmeit. Ezek nagyjából arról szóltak, hogy miért írtuk róla ezt meg azt, és hogy ő soha nem bántott senkit. Ezek különösen hatásosak voltak úgy, hogy onnan messzi magasból mindvégig egyenesen a szemembe nézett. Az eltérő természeti adottságainkból kifolyólag, ha akart sem tudott volna nem felülről lefelé beszélni hozzám. Viszont ezúton is szeretnénk helyreigazítani az általunk felvázolt teljesen fals képet: Epres Panni ugyanis egyáltalán nem múmia, sőt kifejezetten élő és csodaszép" - írta egyikünk egy perccel a műsor után.

Nézze meg képeinket!

A topmodell a színpadon kurva jó

Herczeg Zoltán is meglepetés volt, mert elég mérges volt, hogy nem mentünk el a jubileumi divatbemutatójára, majd elmondta, hogy ő Valentinát akarta topmodellnek, mert nála "a topmodell kurva jó színpadon", de Réka nem az, ezért nem is topmodell.

A sminkmester szerint Valentina vénasszonyos

Sipos Zita sminkmester azt ismételte el, amit az egész műsor alatt többször elmondott: hogy Valentina eleve esélytelen volt, mert úgy néz ki, mint egy öregasszony, és ilyen adottságokkal nem tudna a szakmában maradni. Réka viszont sokat dolgozott magán, de ezt már százszor hallottuk, mint ahogy azt is, hogy ő a magyar Pamela Anderson.

Nem volt tehát konszenzus a zsűriben.

Nem mi fikázunk

A nagy összesküvés elméletek kedvelőinek valószínűleg Bémer Miklós véleménye a legizgalmasabb, aki nagyon sejtelmes volt. Például nem árulta el, miért Réka lett a győztes. "A Réka mindig is az utca lánya volt" - kezdte mondandóját, majd folytatta: "Az első fotózáson azt mondtam, hogy a Fruzsi lesz a győztes, a végső négyből az Annára gondoltam. Juditnak nincs kisugárzása, a Fruzsina a vége felé már úgy beszélt, mint egy kocsis, ezért a zsűri elidegenedett tőle." Ezután arra tereltük a szót, hogy Réka amolyan magyaros nőkarakter: "A Réka pont azt mutatja, ami itt kapható" - magyarázta a történteket a fotográfus. Több kérdésünk ezután nem is volt.