Benicio Del Toro otthon jogásznak hazudta magát

2004.03.08. 12:56
Valószínűleg sokan bánnák, ha a spanyol Brad Pittként emlegetett sztár annak idején enged a családi nyomásnak, és a színészet helyett jogászi tanulmányainak szenteli magát. Arról nem is beszélve, mennyivel unalmasabban hangzik az, hogy Dr. Toro.
A jogász családba született filmsztár évekig nem merte bevallani szüleinek hogy színész, ehelyett azt hazudta, hogy ő is jogot tanul, írja az Ananova. Ez rövid ideig tényleg igaz volt, mert valóban járt a San Diego-i egyetem jogi karára, de már az első évben rájött, hogy a színészet jobban érdekli.

Intoleráns környezet

"A családom mindig komolytalannak tartotta a színészi pályát, és sokkolta őket, amikor először megemlítettem, hogy én bizony színész szeretnék lenni. Számukra a film világa semmit nem jelent, a színészek pedig valamiféle földönkívüliek." Del Toro így továbbra is azt adta be nekik, hogy ő is jogot hallgat, holott ekkor már rég a híres Stella Adler Színészakadémiára járt Los Angelesbe.

2000-ben azonban elérkezett a Traffic című film főszerepe, és vele az Oscar-díj a színész számára. "Ez volt az a pillanat, amikor már nem lehetett tovább titkolózni. Azt addig is tudták, hogy néha színészkedem, de azt hitték, hogy ezzel csak a jogi tanulmányaimat finanszírozom, és mindig kérdezgették, mikor kapom már meg a diplomámat." Az Oscar-díj azért elég jó apropó volt a nagy vallomásra, és a színész szerint szülei most már talán kicsit büszkék is rá.