horoszkóp

'Ne kelljen a szexről általánosságban beszélni'

dns
2005.09.20. 10:49
A mérgező érmékről, az ecuadori emlékekről, és a földönkívüliekkel történt találkozásáról szívesen beszélt Torres Dani a róla írt könyvben, de a szexről nem. A Megasztár énekese első zenekarának első lemezét készíti, amelynek néhány dalát hiparektív kölykök közt írta.

"Sosem jutott volna eszembe, hogy ennyi idős koromban értelme volna összegezni az eddigieket. Azt viszont szeretném, ha mindig így gondolkoznék, mint most" - reagált Torres Dani arra a felvetésünkre, hogy az elmúlt évek szokatlan trendje huszonéves hírességek memoárját megjelentetni. Az Én, Torres! című könyv ugyanakkor kikerüli a nyilvánvaló csapdát, és a Megasztárból ismert énekes néhány pillanatát örökíti meg 2005 júniusából.

Beszélgettek

"Amikor megkeresett Kirády Attila, annyit mondott, beszélgessünk! Hét alkalommal találkoztam vele és a szerzőtársával, Herczeg Sárával. Így született a könyv" - foglalta össze. "Na jó, nem ennyire egyszerű. A Megasztár kapcsán hozzászoktam ahhoz, hogy nyilatkoznom kell, rutint szereztem. A könyvben viszont olyan témák is szóba kerültek, amelyek egy újságírót nem érdekelnek, például hogy a vallásról, az egyházakról, vagy a pénzről mit gondolok. Ezeket nekem is át kellett gondoljam" - tette hozzá.

A könyv tanúsága szerint a pénzről például Torres Dani úgy tartja, mérgező érmék, majd az ecuadori évekre emlékezik vissza, ahol saját meglátása szerint az anyagiak nem központi jelentőségűek. Beszél arról is, hogy az egyházakban, mint intézményekben nem hisz. Az "idegen lényekkel" való találkozásban ugyanakkor hisz, mert egy sérülést a térdén nem tud megmagyarázni. Ezek mellett pedig gyakran viccelődik.

Nem szexológus

"A szexről viszont tényleg nehezen beszéltem. Nem mintha prűd lennék, csak hadd ne kelljen általánosságban beszélni róla. Nem vagyok én szexológus" - zárta rövidre a témát, majd emlékeztettük arra, korábban barátnőjéről sem szeretett nyilatkozni, a könyvben viszont szívesen említi Esztert.

Ezzel egyrészt Kirády szavaival élve "vége a homoszexuális Dani-imidzsnek", másrészt témát adott a sajtónak, amelyik a magánéletre vonatkozó nyilatkozatokat szemlézte egy-egy cikkébe, illetve kvázi-vitát indított Győzike és Torres Dani között arra alapozva, hogy az énekes valahol a könyv közepén, egyik félmondatában utalást tett a Győzike showra. "Az nem is lenne baj, ha írnak ezekről, de amikor a barátnőm fotóját közlik a címlapon - akár kikockázva - az felháborít"- mondta Torres Dani ellentmondva annak a korábban hangoztatott véleményének, amelyik szerint a "média húzásai" nem izgatják túlzottan.

A pornófilmen már nem húzza fel magát

#alt#

"Olyanok miatt már nem húzom fel magam, ha azt pletykálták rólam, hogy meleg vagyok, vagy hogy pornófilmben szerepeltem. Meg kellett edződnöm, hogy eljussak odáig, hogy ne foglalkozzak az alaptalan híresztelésekkel" - mondta az énekes, arra azonban nem tudott válaszolni, miért épp róla terjednek ezek a pletykák. "Ilyesmin nem is gondolkozom" - jelentette ki.

A Megasztár énekese egyébként aktívan tartja a kapcsolatot a rajongóival. Különösen amióta blogot ír, és ezzel lehetőséget ad az egyidejű visszajelzésekre. A rajongói leveleket a könyv szerzői arra használják, hogy a tematikailag össze nem illő interjúkat elválasszák egymástól. Egyes bejegyzések a blogon azonban időnként Torres Dani terhére vannak "Érdekelsz egy csomó embert, akik esetenként egyszerre reagálnak rád, és alig győzöd fogadni a rengeteg inputot" - vázolta a helyzetet.

A legutóbbi bejegyzések egyike egy szervezői hiba végett elmaradt bajai koncert híre, amely miatt Torres Danit keményen bírálták. "Megdöbbentő volt, milyen erős kifejezéseket használtak rám. Egy koncert elmaradhatott volna bármilyen véletlen folytán, például lerobbanunk az országúton. Miért nem tudják az ilyet elfogadni?" - kérdezte az énekes, akit a pozitív értelemben vett megrendítő élményeiről is kérdeztünk. "Egy tizennyolc éves lány írt azután, hogy a szerelmét halálra gázolta egy autó. Azt írta, a dalaimat hallgatva kapott újra kedvet az élethez. Nagyon meghatódtam" - mondta az énekes, és kis szünet után hozzátette: "ez egy boldog hivatás".

A táborban születtek dalok

A Megasztárt követően Torres Dani nem készült szólókarrierre, hanem a műsor ideje alatt formálódott Veni-Styx (A görög-római mitológiában a szépség és a szerelem istennője Vénusz, és Styx, az alvilág folyójának neve összekötve) nevű zenekar frontembere, és arca lett. A csapat ebben az időben veszi fel első lemezének anyagát, habár nem volt teljesen világos, dalszerzésre mikor maradt ideje, amikor egész nyáron a Megasztárral turnézott.

"Sosem tudtam klasszikus módon dalt írni. Volt, hogy a turnébuszban jutott eszembe egy ötlet, amit később a csapattal kibontottunk, és volt, hogy a Vásott kölykök táborában éjjel, amikor a gyerekek már aludtak" - említette meg egy újabb munkáját.

Az énekes ugyanis nemsokára látható a TV2 új valóságshowjában, amelyben tizenkét rém rossz gyerekre rajta kívül Kiszel Tünde, dr. Csernus Imre, Harsányi Levente és Növényi Norbert felügyel egy közös táborozás során. "Voltak nehéz pillanataim. Egy tucat hiperaktív gyerekkel töltöttem együtt az időt, és hogy ne menjünk egymás agyára, meg kellett értsem, miért ennyire rosszak. Miután ráéreztem, hogy leginkább azért, mert több szeretetre vágynak, már könnyebben kezeltem őket. Végül aztán én is tanultam magamról: főként azt, hogy tudok türelmes is lenni" - vonta le a tanulságot Torres Dani.