Keanu Reeves és Adrien Brody is részt vesz azon a kaliforniai jótékonysági futamon, ahol a kiválasztott hírességek 215 lóerős autókkal szállnak versenybe, hogy beteg gyerekeken segíthessenek. A keddi edzésen állítólag kicsit túlzásba vitték a versengést, ami a pályán kívül feltűnően azonos külső jegyeikben nyilvánult meg. A Toyota Pro/Celebrity Race három évtizedes múltra tekint vissza, és olyan közismert emberek ültek volán mögé, mint például Buzz Aldrin űrhajós, vagy inkább a szörföket előnyben részesítő Cameron Diaz. Sőt, 2000-ben maga George Lucas is szerencsét próbált, ám ő még a futam előtt felkenődött a falra.

Keanu Reeves és Adrien Brody kedden piros és fehér színben pompázó kezeslábast öltött, hogy autóversenyzőként is kipróbálhassák magukat. A két színész ugyanis abban a megtiszteltetésben részesült, hogy idén ők is azon sztárok csoportját gazdagítják, akik a 35. alkalommal megrendezett Toyota Grand Prix keretében belekóstolhatnak az autóversenyzés világába. A keddi edzésen a két híresség arra is ügyelt, hogy ne csak az öltözékük, hanem egyéb külső jegyeik is stimmeljenek, így bizonyos távolságból valószínűleg nem volt könnyű megállapítani a két bozontos és szakállas férfi identitását, és akár ikreknek is kiadhatták volna magukat. Természetesen nem ők az egyetlen közismert emberek, akik részt vehetnek az április 18-án esedékes jótékonysági futamon. Többek közt Danny Way profi gördeszkás, Raven-Symoné színésznő, Alex Trebek, a Jeopardy! házigazdája és Eric Close, a Nyomtalanul című sorozat egyik sztárja is volán mögé ül.

Klikk az edzésen készült képekért!

A Long Beach Post Sports beszámolója szerint Reeves, Brody és Danny Way talán túlságosan komolyan veszi a versenyt, amit a többi híresség is megerősített. A Mátrix filmek sztárjának saját állítása szerint az a célja, hogy ne törje össze magát két riválisa előtt. Brody pedig kifejtette, ő ivászattal készült fel a megmérettetésre. Alex Trebek nem bánja, ha nem nyer, ő főként arra helyezi a hangsúlyt, hogy ne sérüljön meg. A félelme nem alaptalan, hiszen 2000-ben például George Lucas kenődött fel a falra. Igaz, nem sérült meg komolyabban. A celebek versenyén egyébként öt profi versenyző is részt vesz, valamint két szerencsés, akik jótékonyságuk jutalmaként kaptak helyet a rajtnál. A cikk szerzője szerint Brody és Way jól versenyez, de ő Reevesre fogadna, hiszen a Féktelenül című filmben nyújtott alakítása meggyőzte arról, hogy jól bánik a járművekkel.

A hivatalos edzést természetesen egy komoly felkészülés előzte meg - írja a presstelegram.com. A hírességek márciusban négy napon keresztül gyakorolhattak a Mojave sivatagban, ahol Danny McKeever oktató próbálta őket bevezetni az autóversenyzés rejtelmeibe. Tim Daly színész elmondta, kicsit meglepődött, amikor egy rövid bevezetés után kiküldték őket a pályára. Eric Close a karácsonyhoz, Mary Lynn Rajskub pedig gyermekének megszületéséhez hasonlította az első körök megtételét, ugyanis elmondása szerint hiába készült fel mentálisan mindkét eseményre, éles helyzetben mindez semmit nem jelentett. Raven-Symoné ugyan többször is kicsúszott, és a szabályokat sem mindig tartotta be, reméli, hogy a versenyen ő nyer majd.

Hiszi mindezt annak ellenére, hogy saját bevallása szerint beleesett abba a hibába, amit Jim Michaelian, a Long Beach Grand Prix Association elnöke említett. Vagyis azt hitte, hogyha a valós életben nem jelent számára problémát a vezetés, akkor ez a versenypályán sem lesz másként. Hozzátette, tulajdonképpen újra meg kellett tanulnia vezetni. Eric Close számára ugyan nem ismeretlen az autóversenyzés, de neki is tudtak egy-két új dolgot mutatni. Dan McKeever oktató szerint híres tanítványainak nem lesz egyszerű dolguk, hiszen viszonylag rövid idő alatt kellett megtanítani őket a fontos dolgokra, és a gyakorló pályával ellentétben Long Beach utcáin lesznek falak, aminek nekimehetnek, a tömegről és az egyéb zavaró tényezőkről nem is beszélve. Ő mindesetre bizakodó, hiszen mindenki nagyon jól tejesített, és sokat fejlődtek. Jamie Litter sportriporter - aki egyben a tavalyi verseny győztese - úgy véli, hogy Way a legesélyesebb, mivel ő olyan gyors, mint a profik. Hozzátette, a technikáján azért lehetne még csiszolni.

A Toyota Pro/Celebrity Race

Idén 33. alkalommal rendezik meg a celebekkel és profi versenyzőkkel dúsított futamot, mellyel a remények szerint több mint százezer dollárt gyűjtenek össze a Racing for Kids nemzetközi szervezet számára, ami dél-kaliforniai gyermekkórházakat támogat. A verseny, amit a kaliforniai Long Beach utcáin rendeznek meg, tíz körös, 11 kanyar van, és a résztvevők mind Scion tC autókkal állnak majd rajthoz. (Az autófanatikusok ide kattintva megtalálhatják a jármű jellemzőit!) Idén a hivatalos edzést április 7-én tartották meg, április 17-én lesz az időmérő, és egy nappal később maga a verseny. 1977 óta olyan közismert személyek vettek részt az évente megrendezésre kerülő futamon, mint például Buzz Aldrin űrhajós, Carl Lewis olimpiai bajnok, Gene Hackman színész, Cameron Diaz, Queen Latifah, Jason Priestly, Stephen Baldwin és Lorenzo Lamas. A hivatásos versenyzők és korábbi győztesek, akik 2009-ben is rajthoz állnak: ifj. Al Unser, Johnny Benson, Coy Gibbs, Tom Rudnai és Jamie Little. A jótékonysági aukció nyertesei 2009-ben: Annamarie Dean és Douglas Fregin. A 2009-es futam celebversenyzői: Keanu Reeves, Danny Way, Fonzworth Bentley, Adrien Brody, Eric Close, Tim Daly, Raven-Symoné, Ken Baker, Mary Lynn Rajskub, Carlos Mencia és Alex Trebe.

Forrás: Toyota