horoszkóp

Cristini Couto a világ legszebb transzszexuálisa

2007.06.28. 09:10
A Miss Universe hasonlatosságára nemzetközi transzszexuális szépségversenyt rendeztek Madridban. Ha a készülődés és cicomázkodás átlag időtartamát nézzük, a versenyzők még az igazi nőkön is túltettek, mert a rendezvény alatt kétszer is sikerült rendesen megvárakoztatni a közönséget.

Spanyolországban ez volt az első ilyen jellegű szépségverseny. A huszonhárom éves brazil Cristini Couto lett a győztes, amit a madridi Florida Parkban egy hajnalig tartó bulival rögvest meg is ünnepelt a kilenc másik indulóval és a nézőkkel együtt.

A zsűri összetétele nagyon vegyes volt: köztük volt például Modesto Lomba, a Spanyolországban nagy hírnévnek örvendő divattervező; a tavalyi Catabria szépe, Ángela Bustillo; Fernando Olmeda újságíró és Eduardo Mendicutti író is – akit itthon (az azonos című regénye alapján készült) Sánta galamb című film kapcsán ismerhetünk. Egy, az ABC.es-nek nyilatkozó szervező szerint „minden olyan lépés, ami felhívja a figyelmet a transzszexuálisok létezésére és elfogadására, nagyon jó, mert így véget vethetünk a sztereotíp gondolkodásnak.”

Tükröm tükröm

A rendezvény kétórás késéssel kezdődött, ami azért még Madridban is soknak számít, úgyhogy a közönség éles füttykoncerttel köszöntötte a tíz indulót, amint azok levonultak a lépcsőkön – volt aki csillogó flitteres melltartót viselt, de más nem bonyolította túl a dolgot és félmeztelenül vonult ki a színpadra. Volt két spanyol nemzetiségű induló is, közülük Adriana Carrera dobogós helyen végzett. A második körben fürdőruha felsőben és farmerban vonultak végig a zsűri előtt, mint ahogy egyikük megfogalmazta „olyan cuccban, amiben az ember kenyérért ugrik le mindenféle cicoma nélkül.”

A győztes

Az utolsó kör előtt a világhírű transzszexuális énekes, Dana International szórakoztatta a közönséget, míg a versenyzők felvették legdíszesebb fellépőruháikat. Az énekes(nő)nek rögtönöznie kellett, mert az indulók igazi nőkhöz híven rengeteget bíbelődtek az öltözőben, míg sikerült belepréselődniük a tollas, gyöngyös flitteres ruhakölteményekbe, hogy aztán teljes pompájukban lépjenek a színpadra. Amíg a zsűri húsz percre visszavonult meghozni döntését, egy dj játszott a közönségnek, úgyhogy máris kezdődhetett a buli. Az eredményhirdetést követően Pedro López, a rendezvény szervezője lépett a színpadra, aki kifejtette, hogy szeretné, ha ez az este elősegítené azt, hogy mindenki természetesen álljon hozzá a transszexualitás kérdéséhez, és sajnálatát fejezte ki, amiért olyan kevés támogatója akad az ügynek. A közönség viszont nagyon boldog volt, mert a második helyet a spanyol Carrera nyerte el, harmadik a panamai Paola Isabel Martínez lett.

A szépségversenyt Dana International fellépése zárta, aki tapadós csupa flitterből álló ruhában énekelt, míg a közönség az indulókkal együtt ropta a tánctéren.

Nézze meg képeinket!