Szilikonmellű transzvesztita a jövő nőideálja?

2004.03.10. 15:31
A müncheni International Deejay Gigolo lemezkiadó egy szilikonnal dúsított transzvesztitát kiáltott ki az abszolút női szépségnek, a jövő nőideáljának. Amanda Lepore, a két lábon járó pop art ikon, New York egyik legtöbbet fotózott lakója négy éven keresztül lesz a kiadó arca.
"Amanda a jövő nőjének prototípusa, és a mai nők irigységének tárgya. Büszkén jelentjük be, hogy Amanda lesz a Gigolo új arca a következő négy évben" - nyilatkozta DJ Hell, a kiadó tulajdonosa, aki a Versace divatbemutatók állandó lemezlovasa is.

Iskolapélda

Tekintse meg képeinket!
Az Armand néven született Amanda 15 éves korában találkozott először a plasztikai sebész késével a műtőasztalon, középiskolai tanulmányait pedig már érett nőként fejezte be. Azóta is állandó átalakulásban van. A műtétek eredményeiről a vélemények megoszlanak, egyesek szerint Amanda a szilikonfeltöltés elrettentő példája. A hölgy bevallása szerint rajzolt nőkről mintázta magát, elsősorban Jessica Rabbitről, Roger Nyúl csajáról, de a szeme előtt lebegett a "halott szőkék" példája is: Marilyn és Jayne Mansfield platina haja és homokóra alakja.

Az éjszakai élet állandó főszereplőjeként a 90-es évektől van jelen New Yorkban és a köztudatban. Sminkesként kezdte, majd mellbedobással a címlapokra került, többek között a Rolling Stone címlaplánya volt. David LaChapelle fotós és reklámszakember felfigyelt rá, múzsájává és modelljévé tette. Szemében Amanda a transzvesztiták Marily Monroe-ja.

Fotómodell

LaChapelle az ő alakját használta fel a 2000-es "Time Tyranny", avagy "az idő zsarnoksága" fantázianevű, korlátozott számban hozzáférhető Swatch órák dizájnjához. Így Amanda álma is beteljesülhetett, hogy alakja egy óráéval hasonuljon. Az Amanda-klón órák óriási sikert arattak, David és Amanda még számos más alkalommal összedolgoztak, többek között egy Dandy Warhols videóklipben és egy Armani Jeans kampányon.

Bolti eladó

Amanda nappal egy hétköznapi nő életét éli, a New York-i Patricia Fields sminkrészlegén terjeszti a szépség igéjét, de nem éri be ennyivel. Saját parfümökkel is büszkélkedhet, melyek a Happy Hooker (boldog prosti) és a Lemore nevet kapták a keresztségben. Amanda sosem bír magával, mindig új terveket forral, látványosan jól érzi magát a bőrében. Különleges egyéniség, és szerencsére csak egy van belőle.

Számára a boldogság egyetlen titka a szépség: ha egy nő elégedett magával, akkor bizonyosan boldog. A szépség eléréséhez pedig csupán két tippet ad minden idők legduzzadtabb ajkú szépsége: ha csupán napi egy szem kukoricapelyhet fogyaszt, és megtalálja a megfelelő plasztikai sebészt, saját felelősségére bárki ringbe szállhat Amandával.

Gigolók Pesten
Korábban már többen ellátogattak hozzánk a müncheni székhelyű International Deejay Gigolo Recordingstól, idén pedig Miss Kittin és az Advent után a hétvégén a kiadó újabb üdvöskéi teszik tiszteletüket fővárosunkban. Szombaton a szentendrei Complexben játszik Richard Bartz és felfedezettje, Savas Pascalides, Terranova, és Mick Wills. Amanda sajnos nem jön el.