horoszkóp

Travolta Diana hercegnőnek köszöni a karrierjét

2007.06.22. 11:10
A színész azt állítja, a Szombat esti láz és a Grease ígéretes kezdete után simán eltűnt volna a süllyesztőben, ha Diana hercegnő nem őt választja táncpartneréül egy Fehér Házi fogadáson. Az elhunyt hercegnő emlékiratait író volt komornyik szerint viszont igazából nem is Travolta volt a vágyott táncpartner.

John Travolta hálásan emlékszik vissza arra az 1985-ös fogadásra a Fehér Házban, amikor ő lehetett Diana hercegnő táncosa. "Csodás pillanat volt, mert akkoriban volt egy mélypont a karrieremben és senkit sem érdekeltem. És akkor hirtelen én voltam az az ember egész Amerikában, aki iránt Diana érdeklődött, és ettől újjászülettem. Úgy éreztem, 'nahát, megint számítok valakinek!'. Minden újság címlapja az én fotóimmal volt tele, és valaki olyan jelentős személy, mint Diana, engem jutattott mindenki eszébe" - újságolta el szerényen a The Mirrornak.

"Diana akarta"

A szerénység amúgy se uralkodó jellemvonása a színésznek, legutóbb például azt osztotta meg a közzel, hogy szerinte Justin Timberlake az ő koppintásával lett világsztár. De ez nem új jelenség nála, már a Good Morning America egy 1997-es adásában is feltűnt, amikor azzal jött, hogy kifejezetten Diana kérése volt, hogy ő legyen a táncpartnere. "Nancy Reagan kért meg, hogy ugyan táncoljak majd már Dianával, mert nagyon szeretné. Azt mondtam, hát, kicsit izgulok, de boldogan megteszem".

Pedig nem is

Travolta karrierjének mindenképp jót tett az eset, hisz ezután kapta meg a lyukas zoknijú gengszter szerepét Tarantino Ponyvaregény című munkájában, ami valóban újjáélesztette a karrierjét. Azt azonban rosszul tudja, hogy Diana őt szerette volna táncpartneréül.

Paul Burrell, a hercegnő komornyikja és egy Dianáról szóló könyv, a The Way We Were írója szerint a hercegnő amerikai látogatása után bevallotta neki: "Travolta igazi úriember és elbűvölő partner volt, de nem én választottam".

Legalábbis nem őt

Diana ugyanis tinédzserkora óta az USA-ba disszidált világhírű orosz balettáncosról, Mikhail Barisnyikovról álmodozott. Fiatal lányként egyszer kért tőle autogramot is egy londoni színház művészbejárójánál, és nagyon csalódott volt, amikor Barisnyikov "anélkül firkantotta al a nevét, hogy rámnézett volna" - idézi őt Burrell könyvében, melyről az ABC Newsnak mesélt.

Lady Di, a néma gyerek

Amikor évekkel később találkoztak a Fehér Házban a fogadáson, már Barisnyikov volt az, aki autogramot kért. A menükártyát csúsztatta oda a hercegnőnek, akit nem töltött el különösebb elégtétellel, hogy megfordultak a dolgok: igazából mindig is azt szerette volna, ha táncolhat egyet fiatalkori bálványával. Ekkorra azonban már megszervezték a Travoltával lejtett nyitótáncot, így Diana lemaradt élete nagy lehetőségéről. A hercegnő nem is értette, amikor Travolta később az ő óhajaként említette a közös táncot, de később arra jutott, hogy az egészet a tudta nélkül szervezték meg, és talán akkori férje, Károly herceg keze volt a dologban. A hercegnő számára a Travoltával lejtett tánc a későbbiekben is csak azért maradt kedves emlék, mert "arra az estére emlékeztet, amikor együtt vacsorázhattam Mikhail Barisnyikovval" - idézi őt a komornyik.