John Travolta átölel és megcsókol egy ismeretlen férfit a National Enquirer egyik fotóján. A képet azóta mint a színész coming outját üdvözlik a meleg közösségek és fórumozók. Nem először.

A színész saját Boeingjének lépcsőjén állva üdvözli az ismeretlen férfit, átöleli a derekát, míg a férfi Travolta vállát karolja át, és egyértelműen megcsókolják egymást. Hivatalosan egyelőre sem Travolta, sem sajtósa nem kommentálta a fotót, de fórumokon és meleg közösségi oldalakon már eddig is téma volt a színész nemi irányultsága. Egyes verziók szerint meleg, mások szerint biszex és nyitott kapcsolatban él feleségével, de persze vannak, akik szerint ez a csók sem jelent semmit, hiszen az olaszoknál ez elterjedt üdvözlés még a férfiak közt is.

Volt már meleg máskor is

Travoltáról már többször is elterjedt, hogy meleg, legutóbb 2001-ben, amikor állítólag egy kaliforniai fitneszklub szaunájában akart felszedni egy 29 éves férfit. A Globe-nak nyilatkozó férfi azt állítja, a színész pucér volt, láthatóan szexuálisan felajzott, és erősen fel akarta őt szedni: "Meleg vagyok, szóval pontosan tudom, ha valaki szintén az, és felismerem, ha ki akar kezdeni velem".

Travoltának már ezt megelőzően, 1998-ban is okozott forró pillanatokat, amikor egy egykori szcientológus beperelte az egyházat, amiért azt ígérték neki, hogy ha megtér, heteroszexuálissá válik, aztán mégse. Michael Pattinson állítása szerint ugyanis az egyház Travoltát használja amolyan belső reklámként: ő volna a referenciaként mutogatott "gyógyult meleg". A kifejezés szándékos: a szcientológia tanai szerint a homoszexualitás minden bűn melegágya, de természetesen az egyház kebelébe megtérő - és a számlákat rendesen fizető - hívek számára ez a bűn is megbocsátatik, aztán meg úgyis kigyógyulnak majd. Pattinson azért perelt, mert neki az ígéretek ellenére ez 25 év alatt sem sikerült.

Travolta ügyvédje akkor nevetségesnek nevezte a vádakat, és azt hozta fel ellenpéldaként, hogy Travolta "boldog házasságban él, tehát nem lehet meleg". A színésznek két gyermeke is van Kelly Preston színésznőtől - aki szintén az egyház tagja -, bár ez köztudottan nem bizonyító erejű.

Az első nőnek öltözött szcientológus

Travolta következő szerepe mindenesetre a Hajlakk remake-jének Edna Turnblad-ja lesz: ezzel Divine, a híres - és meleg - transzvesztita nyomába lép, aki a - szintén meleg - John Waters rendezte eredetiben a főszereplőnő édesanyját alakította. Az egyház köreiben ez rendes felzúdulást keltett, hisz a vallásalapító, L. Ron Hubbard annak idején egyenesen Hitlerhez méltó nyíltsággal fogalmazta meg a melegekre vonatkozó elképzeléseit: "el kell távolítani [őket] a társadalomból amilyen gyorsan csak lehetséges", mert "semmilyen társadalmi forma nem éli túl, ami nem veti ki magából ezeket az embereket".