Feltehetően egy bahamai politikus és egy kórházi dolgozó az érintettek abban a zsarolási ügyben, amiben John Travoltától követeltek dollármilliókat cserébe azért, hogy ne hozzanak nyilvánosságra a színész haldokló fiáról készített fotókat. A bahamai rendőrség nyomoz a zsarolási ügyben, Travolta ügyvédei azt mondják, mindig vannak olyanok, akik mások kárából, mások kárára akarnak hasznot húzni.

Egyelőre homályosak annak a zsarolási ügynek a részletei, amiben valakik John Travoltától követelnek dollármilliókat cserébe azért, hogy ne adjanak el a lapoknak a haldokló fiáról, Jett Travoltáról készült fotókat. Travolta fia még január 2-án halt meg a Bahamákon egy súlyos roham következtében. A zsarolók azt állítják, mobiltelefonnal készített fotóik vannak a mentőben fekvő fiúról, és ha a Travolta-család nem fizet, a legtöbbet ígérő újság fogja azokat megkapni. A Travolta-család azonnal értesítette ügyvédeiket, akik azonnal a helyszínre utaztak, kapcsolatba léptek a zsarolókkal, majd értesítették a rendőrséget.

Az egész történetet a bahamai The Tribune hozta először még a múlt héten. Az első verzióban még csak egy kórházi dolgozót említenek, a másik, kicsit későbbi történetben már két ember szerepel, közülük az egyik egy helyi politikus, aki szintén benne volna a zsarolásban.

„Történt egy incidens, amire felhívták a figyelmemet, és amiről tájékoztattam Travolta ügyvédeit, mert elítélendő, ha valaki egy úriember gyászából akar hasznot húzni. Tehát beszéltem az ügyvédekkel, akik kapcsolatba léptek Grand Bahama-i emberekkel, ennyit tudok a dologról. Azt hiszem az ügyet megfelelő ügyvédek vizsgálják” – nyilatkozta kedden a The Tribune-nak Obie Wilchcombe korábbi turisztikai miniszter és a Travolta-család egyik barátja.

Jett és John Travolta

A volt miniszter hozzátette, azt nem tudja, hogy tényleg érintett-e az ügyben politikus, mindenesetre a zsarolásról szóló történeteket megerősítette. A helyi rendőrség ugyan azt állítja, nem kaptak zsarolásról szóló bejelentéseket, a Daily Mail ugyanakkor Travolta egyik ügyvédének egyik ismerősére hivatkozva azt írja, hogy az ügyvédek találkoztak a zsarolókkal, és ezután jelentették a rendőrségnek az ügyet. A lap még egy rendőrségi megszólalót is talált, aki nevét ugyan nem vállalva megerősíti: „A nyomozás egyelőre kezdeti szakaszban van. Travolta úr teljes mértékben együttműködő”.

„Sajnos ilyen szörnyű gyász idején is vannak, akik a helyzetet kihasználva dollármilliókhoz akarnak jutni. Nem hagyjuk, hogy ez így legyen” – írták Travolta ügyvédei egy nyilatkozatukban. Hozzátették, maximálisan megbíznak a bahamai rendőrségben, és remélik, hogy segíteni fogják a munkájukat. Az ügyvédek titokban akarták tartani az ügyet, de a helyi lap, a nassaui The Tribune beszámolt a történetről.

John Travolta fia, Jett január elején halt meg, miután elesett a fürdőszobában, de a hivatalos indoklás szerint nem ez, hanem egy roham és annak következményei okozták a halálát.

A család igyekezett minden felhajtást elkerülni, a halálhírhez képest nagyon gyorsan elhamvasztották a fiút még a Bahamákon, és utána is mindent megtettek, hogy lerázzák a sajtót.