horoszkóp

Carrie-Ann Moss romantikusabb, mint Trinity

2004.09.06. 10:30
A Mátrix Trinityjeként elhíresült, modellből lett filmszínésznő, Carrie-Ann Moss kisfia születése után egy időre visszavonult a filmiparból, de a visszatérés már nem várat magára sokáig. A kanadai származású színésznő civilben egyszerre kemény csaj és romantikus nő.
A színészi szakmába - sok kolléganőjéhez hasonlóan - Carrie-Ann Moss is a modellpályáról érkezett, és bár ez nehéz és embert próbáló módja az érvényesülésnek, ezt az élményt sem bánja. "Amikor ideköltöztem Los Angelesbe, modellmunkákból tartottam fenn magam. Fizikailag és lelkileg egyaránt nagyon nehéz időszak volt, mert ez a meló iszonyú felszínes, csak a külsőségekről szól. Aztán rájöttem, hogy ha jó színész akarok lenni, fel kell hagyjak ezzel, mert színészként az ember nem foglalkozhat állandóan a külsejével. Később aztán rájöttem, hogy nagyon is fontos a külső a színészi karrierhez: adnod kell magadra, de nem lehetsz önimádóan magaddal elfoglalva."

Lehet-e egy kanadaiból hollywoodi filmsztár?

Moss kislánykora óta színésznő akart lenni. Állítása szerint egy tévés gyerekműsort látva ébredt rá, hogy ő is tudná csinálni ugyanazt, amit a műsor gyerekszereplői, ugyanakkor nem volt biztos benne, hogy ez tényleg sikerülhet neki: "Kanadai vagyok, és nem tudtam, hogy kanadaiak is lehetnek-e filmsztárok. Mert akkoriban tényleg nem nagyon voltak ilyenek: volt egy híres filmszínészünk, Rich Little, aztán később még Michael J. Fox, aki ráadásul ugyanabba a suliba járt, mielőtt filmsztár lett, ahová én is. Azt hiszem, Hollywoodban ők tették szabaddá az utat a kanadai színészeknek."

Már megint egy keménycsajos szerep

Tekintse meg képeinket!
A a színésznő nemsokára elkezdi forgatni Tom Cruise oldalán a Mission Impossible 3. részét, majd FBI-ügynökként nyomoz egy sorozatnyilkos után a Suspect Zero című pszichotrillerben - írja a TeenHollywood.com internetes moziportál.

Ez utóbbi filmjében a nyomozás során egy különleges képességet, a "távérzékelést" használják, amiről ezoterikus körökben azt állítják, hogy létezik, és hogy az amerikai hadsereg és a CIA fejlesztette ki a 80-as évek közepén. A képesség a jövendőlátásnak egy - állítólag klinikai körülmények közt is bizonyított - módja, Moss szerint ezért is sorsszerű volt, ahogy a szerep pont őt találta meg: "Az Oprah-show-ban épp azelőtt láttam valakit, aki beszélt erről az képességről, és igazán kíváncsivá tett a dolog egyszerre kézzelfogható és mégis spirituális volta. Erre egy héttel később pont ezt a forgatókönyvet kaptam meg! Úgy tekintettem, mint egyfajta jelet." A színésznő a későbbiek során mind egyetértő, mind ellenző véleményekkel egyaránt találkozott; a maga részéről egyik mellett sem állna ki, de lehetségesnek tartja a képesség létezését.

Újabb szerepében a Mátrixban játszott karakteréhez hasonlóan ismét egy kemény, okos nőt jelenít meg, de nem fél attól, hogy beskatulyáznák: "Azért osztanak rám kemény csajos szerepeket, mert tényleg az vagyok" - mosolyog a színésznő, aki azt állítja, szerepválasztásai nem tudatosak. "A Suspect Zero-ban is a forgatókönyv vonzott, nem pedig az, hogy ez megint egy ilyen karakter. Otthon viszont nem kevernek össze a szerepeimmel. A családom és a barátaim magamért szeretnek."

Bőrruha és romantika

Jelenlegi imidzse ellenére pedig nem tartja elképzelhetetlennek, hogy egyszer akár romantikus vígjátékban is kipróbálja magát: "Van pár színésznő, akik ezt nagyon jól csinálják, és ettől azt hiszed, hogy ez könnyű feladat. Valójában azonban nagyon is nehéz: ritka a jó forgatókönyv, a jó rendező. Magánemberként romantikus vagyok, ami nem jelenti, hogy egy romantikus filmben is jó volnék, noha nem tartom lehetetlennek, hogy kipróbáljam. De nem kényszerít semmi, hogy most azt bizonygassam, mi mást tudok még, mert pontosan tisztában vagyok azzal, ki vagyok és mihez értek. A színészi és magán-énem pedig nagyon különbözik."

A kemény csaj és az esetleges romantikus vígjátéki hősnő mellett magánéletében egy klasszikus női szerepet alakít; már majdnem egy éves kisfiának köszönhetően nagyon élvezi az anyaságot: "Csodás és izgalmas élmény! Most éli azt a korszakát, amikor az egész világ kitárul számára. Izgulok érte és nagyon büszke vagyok rá!"