Brad Pitt úgy gondolja, hogy Trója című filmjével divatot diktál: idén nyáron a rövid, görögös szoknya lesz a férfidivat. Mindez a film berlini világpremierjén derült ki, ahol a rendező jelenlétében beszélgetett az újságírókkal.
A Trója berlini világpremierje előtt tartott sajtótájékoztatón Brad Pitt elmondta, nem bánja, hogy nem az Egyesült Államokban tartják a film bemutatóját, hanem Wolfgang Petersen rendező hazájában. "A színészek hűségesek a rendezőjükhöz, és ennek az egész produkciónak Wolfgang áll a csúcsán. Sokat jelent neki, hogy hazájában mutathatja be a filmet és én is örülök, hogy itt lehetek" - mondta el Pitt a Reutersnek. A film Homérosz Iliászának nagy költségvetésű filmes adaptációja, mely a trójaiak és a görögök tízéves háborúját dolgozza fel.

Anyaszült

Mikor Brad Pittet arról kérdezték, élvezte-e, hogy Achillesként félmeztelenül kell alakítania egy félistent, így válaszolt: "Otthon folyton meztelenül járkálok." A filmmel kapcsolatosan egy kis trendelőrejelzésre is vállalkozott:

"Jövő nyáron a férfiak mind szoknyát fognak hordani"- nevetett fel. "A fő szempont a realizmus volt, és akkoriban a görög férfiak tényleg szoknyát viseltek."

A film nézettségével kapcsolatban nem aggódik: "Mindenki számára van benne valami érdekes. Az ilyen szerepekért lettem színész. Achilles szinte sebezhetetlen hős, ám zord külseje érző szívet takar" - vélekedett a színész.

Azonosulás

Pitt a film kedvéért leszokott a dohányzásról, és naponta három órán keresztül keményen edzett, hogy hasonlatossá váljon egy görög istenséghez. "Színészként úgy formáljuk át magunkat, hogy hitelessé váljon a karakter, amit játszunk" - mondta a színész a berlini premieren. "Nagyon sok munkám fekszik a szerepben. Wolfgang azt akarta, hogy a harcjelenetekben mi játsszunk, ne pedig kaszkadőrök."

Tengeralattjárón Hollywoodba

Petersen akinek rendezői karrierje a nagysikerű "Das Boot" (A tengeralattjáró) című filmmel kezdődött, jó ötletnek tartotta a film berlini premierét. "Volt egy megérzésem, hogy itt kell bemutatni, és elkezdtem szorgalmazni az ötletet. Jó érzés ennyi külföldön töltött év után hazatérni végre" - mondta Petersen, aki első filmje után Hollywoodba távozott, és akciófilmeket gyártott. A német főváros azért is megfelelő választás, mert mozijegyeladásban a németek a világon a második legnagyobbak.

A premier helyszínén az esőzés ellenére több mint ezer rajongó órákon keresztül várta Brad Pittet és a stáb többi tagját, hogy élőben is láthassák őket.

A Trója költségvetése jelentések szerint 200 millió dolláros volt, amivel minden idők egyik legdrágább filmje lett.