horoszkóp

Russell Crowe körbeharcolja a világot

2005.06.06. 20:27
Az ausztrál színész hétfőn hozzávágott egy telefont egy szállodai alkalmazotthoz, ezért a New York-i rendőrség letartóztatta. A notórius bántalmazó hírében álló Crowe ismét lecsap.

Russell Crowe-nak könnyen eljár a keze. Nem véletlen, hogy a South Park rendezőit is ez a jellemvonása ihlette meg, amikor elkészítették a "Russell Crowe: Fightin' Around the World" című részt (a 604. epizód). Ebben Russell Crowe Tugger nevű hajóján körbeutazza a világot és mindenkibe beleköt.

New York-i állomás

#alt#
Jelenet a róla szóló South Park-részből

A SoHo negyedben található Mercer Hotel halljában Crowe egy veszekedés során egy telefonkészülékkel arcon találta a szálló egyik dolgozóját. Egy szemtanú szerint Crowe a családját akarta felhívni Ausztráliában, ám nem jött létre a kapcsolat, és a negyvenegy éves színész ezen végtelenül feldühödött. A sértett férfit kórházba szállították, de nem esett nagy baja, csupán egy kisebb vágás keletkezett az arcán.

Legutóbbi filmjében, a Cinderella Manben bokszolót játszik, most ezt promótálni utazott New York Citybe. Előtte éppen Manchesterben járt, ahol díszvendég volt az ausztrál Kostya Tszyu bokszoló meccsén, melyen Crowe honfitársa kikapott az angol Ricky Hatton ellen. Russell Crowe-t a Gladiátor című filmben játszott Maximus szerepéért 2001-ban a legjobb színész kategóriában Oscarral jutalmazták.

Bunyós Russell

Russell Crowe szinte vonzza a tettlegességig fajuló eseteket. Öt évvel ezelőtt Nana Glenn-i farmja közelében kocsmai verekedésben vett részt. 2002-ben a Bafta díjátadóján a falhoz szorította, majd ütlegelni kezdte Malcolm Gerriet, a BBC producerét, mindezt azért, mert a bátor BBC-s kivágta azt a részt a műsorból, amikor Crowe köszönőbeszédében egy verset adott elő. A színész ezután nem kért bocsánatot, csak annyit mondott az újságíróknak, hogy a másik félnek biztos még mindig cseng a füle az ütésektől, és nem erőszakossága, hanem szenvedélyessége vezérelte tettében.

2002. novemberében is volt egy verekedése, bár akkor nem Crowe kezdeményezett, hanem egy üzletember támadt rá egy londoni étteremben. A színész tavaly saját testőrét, az egykori rögbi játékos Mark "Spud" Carrollt verte meg egy torontói partin. Bár a testőr ezt cáfoja, de állítólag a bunyó közben Crowe Carroll fülcimpájába is beleharapott.

Az új-zélandi születésű Crowe filmszerepeiben is gyakran hirtelen haragú, erőszakos férfiakat alakít, kezdve első híres filmjétől, a '92-es Romper Stompertől, amiben neonáci skinheadet játszott.