horoszkóp

''Nekem Tünde hihetetlenül fontos!''

2004.07.16. 17:09
A bulvárlapokat olvasva úgy tűnik, az elmúlt hét a Stohl András - Molnár Tünde páros vélt szakításának, illetve az érintettek egymásnak sokszor ellentmondó cáfolatainak jegyében telt. A különböző újságok szövevényes történet-verzióit olvasva a Velvet úgy érezte, érdemes volna megkérdezni magukat az érintetteket is az ügyben, ezért felhívtuk őket. A színész és párja azt állítják: nehéz hetük volt, de minden rendben.
Molnár Tünde hangja kicsit fáradt, ahogy felveszi a telefont, és tartózkodóan, de barátságosan válaszolgat a kérdésekre. "Semmi nem történt, együtt vagyunk!" - szögezi le elsőként Stohl András párja: "Kicsit idegbetegen telt a múlt hetünk, de lassan talán már lecseng ez a téma. Mi mindenesetre elmegyünk végre nyaralni a jövő héten: először a Balatonon töltünk pár napot kettesben, majd András lányai is csatlakoznak hozzánk." Tünde azt is elmondja, miért döntöttek az eredetileg tervezett egyiptomi nyaralás helyett a Balaton mellett. Az egyik ok gyakorlatias: pár hete beindított társkereső irodájával még sok az elfoglaltsága, és úgy érzi, nem volna szerencsés most hosszabb időre magára hagyni - a Balatonról viszont bármikor hamar a fővárosban tud lenni, ha szükséges. A másik ok jóval romantikusabb: nagyon szép emlékeik vannak arról a pár napról, amelyet idén húsvétkor töltöttek együtt a tó partján Stohl-lal.

Tünde nem adja fel

Bal felül: Salamon Csaba
Jobb felül: Kratochvill Vilmos
Bal alul: Molnár Tünde
Jobb alul: Baranyai György
A botrány előtt Tündével legutóbb annak kapcsán foglalkozott a sajtó, hogy kiderült: novemberben Malajziába utazik majd, hogy három csapattársával együtt részt vegyen egy terepjárós túlélőtúrán. Április közepe óta folyik a felkészülés a rendkívül kemény versenyre. A négytagú csapat két-kétfős felállásban, két terepjáróval teljesíti majd a távot, Tünde navigátorként utazik az egyik autóban. A felkészülés részét képezik az erőnléti edzések, a térképolvasás, vagy a tájékozódási pontok felismerésének megtanulása, de beletartozik az is, hogy a hátralévő időben minél több hazai versenyen is elindulnak és "élesben" próbálják ki magukat. Ezért is vett részt Tünde múlt hétvégén egyik csapattársával, Kratochwill Vilmossal a Nagyberkiben rendezett versenyen, ahol az újságok állítása szerint összejött a férfival.

"Múlt hétvégén mi megnyertünk egy futamot azon a versenyen, aminek kapcsán összehoztak bennünket. Az újságok számára ez nem volt elég izgalmas, pedig leközölhettek volna például fotókat rólunk a kupával, mégis inkább a magánéletünkkel próbálnak foglalkozni." - mondja rosszallóan a lány.

Mivel dicsekedett Vilmos?

A bulvársajtó azt is tudni vélte, hogy Kratochwill volt az, aki "ráutaló magatartással" eldicsekedett csapattársainak hódításával. Tünde szerint azonban ez csak félreértés lehet: "Viliről nem is feltételeznék ilyesmit. Jó viszonyban vagyunk, és nem tudom róla elképzelni, hogy ezt tette volna. Az igaz, hogy dicsekedett velem, de nem azzal, hogy együtt volnánk, hanem csak azzal, hogy én ülök mellette az autóban."

Megy, vagy marad?

Az újságok szerint azonban az elmúlt hét történései Tündének a csapatban betöltött helyét is veszélyeztetik. A lány ezzel kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozhat, de annyit elmondott: "Jövő héten ülünk le a fiúkkal, hogy megbeszéljük, hogyan tovább. Persze mindannyian jobban szeretnénk, ha a jövőben már csak a sportteljesítményünk kapcsán írnának rólunk."

"Molnár Tündére a Survivor-ban nyújtott teljesítménye alapján esett a választásunk, hiszen belevaló, vagány, okos és gyönyörű nő. Az április óta zajló felkészülésből már kiderült, hogy nagyon gyorsan tanul, talpraesett, jól koordinálja a fiúkat, és nincs benne félelemérzet, kalandvágy annál inkább. A csoport másik három tagja tapasztalt versenyző és mindhárman terepjárószerelmesek, akik maguk is foglalkoznak off-road versenyek szervezésével." - mondta el Kóber Ágnes a versenyt szervező RFC Hungary Project részéről, arra azonban egyelőre nem tudott válaszolni, hogy a történtek után marad-e Tünde a csapatban. Erről állítólag a jövő hét folyamán születik döntés a csapattagok bevonásával.

Stohl aggódik lányai miatt

A Velvet úgy gondolta, egyúttal Stohl Andrást is megszólaltatja a témában. "Kicsim, tudnál jönni?" - szólítja a telefonhoz a közelben lévő Stohlt Tünde, és a hangnem alapján a Velvet úgy sejti, valóban nem lehet akkora probléma a pár kapcsolatában.

A színész is mindenben megerősíti barátnője verzióját: "Együtt vagyunk, itt lakom, és nincs köztünk semmilyen feszültség." Egyelőre jobban aggódik amiatt, hogy két lányában milyen nyomokat hagy a történet: "Nagyon remélem, nem fogja őket megviselni ez az ügy. A feleségem ugyan már rég nem vásárolja a bulvárlapokat, de bármikor eljuthat hozzájuk ez-az. Nagyon szeretik Tündét, és szeretném, ha ez ezután sem változna."

Ezután is jár vadászni

A botrány kirobbanását követően az is a szakítást alátámasztó bizonyítékként szerepelt a lapokban, hogy Stohl elutazott vadászni. "Ez valóban így történt, de nem azért, mert szakítottunk, hanem egyszerűen mert gyakran járok vadászni. Ezt ezután sem fogom feladni, de Tünde sem azt várja tőlem, hogy én ezentúl valaki más legyek."

Természetesen Stohl is tisztában van azzal, hogy valami alapja szokott lenni az újságokban megjelenteknek: "Annyi valóban igaz, hogy Tünde már három-négy hete mondogatta, hogy úgy érzi, elhanyagolom őt - de hát a férfiember már csak olyan, hogy nem veszi komolyan az intő jeleket, amíg komolyra nem fordul a dolog. Amikor aztán megjelentek ezek a cikkek, leültünk megbeszélni a kapcsolatunkat, és sok mindent átgondoltam. Ami biztos: nekem Tünde hihetetlenül fontos!"

Túlélni kell
A Rainforest Challenge a legnagyobb nemzetközi off-road megmérettetés, amelyet az őserdőkben rendeznek minden év novemberében. Az útvonal a dzsungelek földútjain vezet keresztül, amelyek még száraz időben is nehezen járhatóak, nemhogy az esős időszakban, az északkeleti monszun idején. A megközelítőleg 800 kilométeres táv leküzdése már önmagában is nagy teljesítmény, a versenyzőknek pedig még speciálszakaszokon is össze kell mérni ügyességüket. Ezt egymás segítésével - esetenként mentésével -, ásással, hídépítéssel csak és kizárólag összehangolt, igazi csapatmunkával lehet elérni.