horoszkóp

Tunyogi Péter kómában van a balesete után

2008.11.03. 19:26
Kapcsolódók (1)
Tunyogi Péter, a P. Mobil egykori, és a Tunyogi Rock Band énekese szombaton, a budapesti Rocktogon nevű zenészklubban való fellépése előtt balesetet szenvedett. Jelen pillanatban kórházban van, állapota stabil, ám mesterségesen kómában tartják.

Schuster Lóránt, a P. Mobil zenekar vezetője elmondta a Velvetnek, hogy a baleset a fővárosban az Oktogon közelében lévő, Rocktogon zenészklub lépcsőjén történt. Tunyogi Péternek a Tunyogi Rock Banddel lett volna fellépése november elsején. Az énekes a lépcsőn lefelé menve elveszítette eszméletét, és elesett. Beverte a fejét, így rögtön hívni kellett a mentőket. A kórházban vasárnap hajnalban operálták meg, ám állapota rosszabbodott, így egy második műtét is szükséges volt.

Schuster Lóránt szerint egy nagyon veszélyes műtéten van túl most Tunyogi Péter, így kérnek minden rajongót és hozzátartozót, hogy imádkozzanak az énekesért. Tunyogi Péter állapota most már stabil, ám mesterségesen kómában tartják őt orvosai, hogy állapota stabilizálódjon. Jelenleg csak családtagjai látogathatják.

Tunyogi Pétert 2005-ben operálták gerincdaganattal, azóta állapota stagnál. Miután 2007-ben többször is összeesett a színpadon koncert közben, a zenekar lemondta a további fellépéseket, és végleges visszavonulót fújtak. Tunyogi azonban nem adta fel, a Tunyogi Rock Banddel továbbra is járta az országot.

A rockzenész már elmúlt hatvan, nagyjából 45 éve áll a színpadon. 1963-ban, a győri Anonymus zenekarban kezdett, majd beiratkozott a zalaegerszegi zeneiskolába, ahol dob-, gitár-, és billentyűoktatáson vett részt. Énekesi karrierje csak egy véletlen folytán kezdődött el, mivel egy alkalommal egy zenekar énekes-gitárosát kellett helyettesítenie. Később, Vikidál Gyula távozása után, a P. Mobil énekesi posztjáért olyan nagy neveket kellett legyűrnie, mint Charlie vagy éppen Révész Sándor. Tunyogi Péter 17 évet húzott le a P.Mobil tagjaként, majd 1994-ben, egy visszatérő koncerttel lepték meg a rajongókat. 1997-ben megalapította a Tunyogi Rock Band nevű zenekart, ami 2004-ben már újra alakult. A banda, kisebb-nagyobb kihagyásokkal ugyan, de azóta is koncertezik. A zenekar tagjai pedig reménykednek, hogy Tunyogi hamarosan ismét színpadra áll.