Tina Turner szereti Svájcot és nem házasodik

2004.10.19. 16:13
A rocknagyiként emlegetett Tina Turner már évek óta a svájci hegyekben él barátjával, akivel esze ágában sincs összeházasodni. Imádja a svájci precizitást, és meghatottan emlegeti David Bowie-t.
Tina Turner idős korára sokkal jobban szereti Svájcot a kaotikus Egyesült Államoknál. Az énekesnő saját bevallása szerint legszívesebben az alpesi országban tartózkodik, mert ott minden olyan simán és rendezetten folyik. A 64 éves rocknagyi már kilenc éve él Zürich mellett, egy festői szépségűnek mondott tó mellett, egy német lemeztársaság vezetőjével, Erwin Bachhal, írja az Ananova.

Rend van, házasság nincs

Tina Turner a Radio Times magazinnak adott interjújában helyénvalónak találja, hogy választott lakóhelyén minden pontosan olyan, amilyennek lennie kell. "Rettenetesen tudom értékelni a rendet. Szeretem, hogy minden a szabályoknak megfelelően folyik, ilyen helyen jó élni" - fejtegette Turner.

Az interjúban magánéletéről is őszintén beszélt, és elmondta, nem valószínű, hogy összeházasodik nála 16 évvel fiatalabb barátjával. "Így is olyanok vagyunk, mint egy öreg házaspár, szóval nem érezzük már szükségét a házasságnak." Tina Turner valószínűleg nem véletlenül értékeli ilyen nagyra a nyugodt életet, hiszen volt férje és zenésztársa, Ike Turner mellett erre nem volt lehetősége. Botrányos házasságuk mindenki számára ismert volt, így az énekesnőnek megnyugvásként étkezett a válás 1978-ban.

Bowie segített

Tina Turner úgy véli, szólókarrierjét David Bowie-nak köszönheti, hiszen ő nyitotta fel a lemezcégek szemét. Turnerről ugyanis 1983-ban lemondott kiadója és nem akarta meghosszabítani szerződését. Bowie azonban, akinek ugyanaz a lemezkiadója volt, ünnepelt sztárnak számított. A kiadó vezetősége egy este vacsorára invitálta Bowie-t, hogy új sikereit megünnepeljék, az énekes azonban azt válaszolta, nem tud menni, mert a kedvenc énekesnőjének aznap este van koncertje a Ritzben.

"Így végül a fejesek is odajöttek, és látták, hogy tömve van a nézőtér, ott volt például Rod Stewart és Keith Richards is, és szerencsére egy nagyon jól sikerült show lett belőle. Davidnak köszönhető, hogy kaptam még egy esélyt, és mindenért, ami ez után jött, neki lehetek hálás" - mondta meghatottan a rock legenda.