horoszkóp

Evakuálták Olivia Newton-Johnt és a Titanic rendezőjét

2007.10.22. 16:31
Gyorsan terjedő bozóttűz pusztít Malibuban, ráadásul a celebek által a világ egyik legsűrűbben lakott részén. Puerco Canyon környék lakosainak azt javasolják, hagyják el otthonaikat, ahogy némelyeket már ki is telepítettek. A Titanic rendezőjének háza összedőlt, de veszélyben Sting, Britney Spears, de főleg Sean Penn és David Duchovny hajléka is.

Malibuban már több mint egy napja terjed a tűz, amihez tegnap éjjel a 160 kilométeres óránkénti sebességgel száguldó Santa Anna nevű szélvihar is társult, írja a tmz.com nevű hírportál.

Itt él celebfalva apraja-nagyja

A területen olyan celebritások élnek, mint Britney Spears, Mel Gibson és Olivia Newton-John, a listán azonban még egy sor közismert név szerepel: Jennifer Aniston, Sting, Bill Murray, Nick Nolte, Robin Wright Penn, Mel Brooks, Howie Mandel, Goldie Hawn, Jeff Bridges, David Arquette és Courteney Cox, David Geffen, Jeffrey Katzenberg, Tom Hanks és Rita Wilson.

Kattintson a képre. (fotók: MTI)

Olivia Newton-Johnt és James Cameront már kitelepítették

A jelenlegi hírek szerint nem lehet tudni, kit mennyire érint a tűz, az mindenesetre biztos, hogy egy bizonyos "Malibu Castle" nevű hegyoldalba épített ingatlan már porig égett, melynek tulajdonosa a helyi társasági élet egyik legjelentősebb alakja, Lilie Lawrence. A másik nagy kárvallott az eddigi hírek szerint James Cameron, a Titanic rendezője, akinek otthona összedőlt. Őt és Olivia Newton-Johnt már evakuálták. Különösen az ún. Pacific Coast országút közelében lakókat kellett nagy számban kitelepíteni.

A vihar vezetékeket szaggatott

A hírek szerint a tűz úgy kezdődött, hogy a viharos szél leszakított pár magasfeszültségű vezetéket, melyek lángra lobbantották a száraz aljnövényzetet. Az első lángok nagyjából vasárnap hajnali öt körül kezdhettek terjedni.

Kaliforniában évek óta aszályos az időjárás, ami különösen kiszolgáltatottá teszi a lejtős hegyoldalakat. Egyes híresztelések szerint ezidáig ezernél is több hektár lett a lángok martaléka és számos építmény leégett.

Sean Penn és Duchovny otthona is veszélyben

Jelenleg több mint ötszáz tűzoltó van bevetésen, akiket különösen a szakadatlanul fújó, viharos szél veszélyeztet, ami az előrejelzések szerint még napokig eltarthat. Durván 200 otthont kellett eddig evakuálni. Helyi források szerint Mark Hamill, Sean Penn és David Duchovny háza is veszélyben van. A tűzben idáig egy ember halt meg.