horoszkóp

Gundel Takácsot perli a TV2

2007.02.17. 10:20
Gundel Takács Gábornak fizetnie kell, amiért elhagyja a TV2-t. A kereskedelmi csatorna legalábbis pert indít ellene. De nem a hűtlensége, hanem egy magazinnak adott interjúja miatt. A tévétől öt éve hasonló körülmények között távozott Pállfy István még mindig nyögi a mintegy 20 milliós kártérítési kötelezettségét.

Megelégelte a TV2, hogy sorra faképnél hagyják a képernyő jól ismert arcai, és pert indít a hűtlenekkel szemben. A 2002-ben távozott Pálffy Istvánra végrehajtót küldtek, mert a híradós még mindig adósuk 2 millió forinttal a 22 millióból - tudta meg a Blikk.

A tévés a Blikknek elismerte, hogy nehézségei merültek fel a törlesztést illetően, a fizetési határidő pedig az év végén lejár. De bízik benne, hogy találnak megoldást, már csak azért is, mert régi barátai vannak a kereskedelmi csatornánál.

Pálffy fizet, mint a katonatiszt

A TV2 azért perelte Pálffy Istvánt, mert a a tévés annak ellenére kezdett hírműsort vezetni egy másik televíziónál, hogy a kettejük szerződése ezt tiltotta. A TV2 tízmillió forint kötbért és kártérítést akart bevasalni a híradóson. A Fővárosi Bíróság döntésében a kötbért nem tartotta jogosnak, de a kártérítési igényt igen, ezért kötelezte a műsorvezetőt a 14 millió forint plusz kamatainak megfizetésére.

Pálffy azért távozott 2002-ben a TV2-től, mert szerinte a csatorna súlyos szerződésszegést követett el, amikor Bárdos Andrást szerződtette a Jó estét Magyarország című műsor vezetésére.

Gundel Takácsot is megkopasztják

Klikk!

Fizetnie kell - legalábbis a TV2 többmilliós kártérítési perre készül - a közelmúltban távozott Gundel Takács Gábornak is. Gundel az 1 a 100 ellen című vetélkedő műsor vezetését utasította vissza és úgy döntött, inkább visszamegy sportriporterkedni a közszolgálati tévéhez, annak ellenére, hogy jelentős fizetésemelést ígértek neki. A TV2-nél.

Gundelt most bosszúból azzal az indokkal akarja megkopasztani a kereskedelmi csatorna, hogy engedély nélkül adott interjút az Epizód című lapnak.

A Blikk úgy tudja, a riporterre akkor is többmilliós per vár, ha a szerződésében meghatározott mintegy féléves konkurenciatilalom alatt más távéhez aláír vagy ott dolgozik. A lap szerint egyébként Szulák Andrea is csomagol már és a Szabadság térre készül.

Emigrációs hullám a Róna utcában

Az MTV az utóbbi időből sok Tv2-s szakembert csábított át, így 2006-ban érkezett a közszolgálati adóhoz M Kiss Csaba, és a Tények több riportere, így Bányász Gergő, Luigits Tamás és Olajos Gergő is.

A Tv2 riportereit akkor Kert Attila, az MTV hírigazgatója hívta a közszolgálati csatornához. Gundel Takács Gábor ügyében is Kert nyilatkozott a bulvárlapoknak, pedig a sport- és szórakoztatóműsorok ügyében nem is ő az illetékes.

Kert 1997-től 2005 végéig a Tv2-nél dolgozott, befolyása a csatornánál Bárdos András érkezése után kezdett meggyengülni. A Tényekből átcsábított munkatársak szerepelnek az MTV hírműsoraiban, szerepet vállaltak a választási műsorokban illetve az őszi zavargások tudósításaiban.