A Megasztár győztese, Tóth Veronika készülő lemezén dolgozik, és levédette domainnevét is. A weboldalra még várni kell, az album várhatóan ősszel jelenik meg. Az énekesnő bízik benne, hogy számait nem csak az interneten fogják cserélgetni, hanem meg is vásárolják.
A domain-bejegyzések várólistáján április 28-i dátummal tűnt fel két kérelem: a www.tothveronika.hu, és a www.tothvera.hu . Bár ez a név önmagában nem túl ritka, úgy éreztük, jelen esetben a két bejegyzés nagy valószínűséggel csakis a Megasztár győzteséhez, Tóth Veronikához kapcsolódhat, ezért felhívtuk az énekesnőt.

"Igen, ezeket a címeket mi jegyeztettük be, de még nem tudom, mikor indul a weboldal. Előbb-utóbb persze meg kell majd csinálnom, tudom, hogy ez ma már követelmény." - válaszolta a fiatal énekesnő a Velvetnek. "Rengeteg jelentkező van, cégek is, rajongók is, akik szeretnék elkészíteni nekem az oldalt, de valószínűleg a baráti körömből kerül majd ki, aki megcsinálja." - árulta még el Veronika, akitől rögtön azt is megkérdeztük, tervezi-e, hogy pár dalát letölthető formában is felteszi majd az oldalára. "Én nagyon szeretném, de míg a szerződéseim a TV2-höz kötnek, addig sok dolgot csak a csatorna engedélyével tehetek. Elképzelhető, hogy az internetről letölthető dalok is ide tartoznak." - mondta el a Megasztár.

Nem fájlcserél, nem ír CD-t

Tekintse meg képeinket!
Az internetes zeneletöltésről és másolásról is megkérdeztük Vera véleményét, elvégre nemsokára az ő lemeze is bekerülhet ebbe a körbe. "A fájlcserélő rendszereket nem igazán ismerem, nem internetezek annyit, írott CD-lemezeim meg azért nincsenek, mert a jazz- és musical-dalok, amiket én hallgatok, már párszáz forintos válogatás-CD-ken is megvásárolhatóak akár egy drogériában is" - ad frappáns magyarázatot az énekesnő.

Veronika véleménye szerint az illegális másolatok terjedése ellen nem lehet tenni, bár az előadóművészek számára érthető módon bosszantó, ha a rengeteg munkával elkészült zenéket egyesek ingyen csereberélik. A Megasztár bizakodóan áll a kérdéshez: "A saját lemezemmel kapcsolatban is benne van a pakliban, hogy elkezdik másolni, de azt hiszem, ez mindenképp kivédhetetlen. Leginkább persze abban bízom, hogy sokan meg is fogják venni."

Meglepetés a nézőknek

Az énekesnőnek egyelőre minden energiáját az köti le, hogy elkészüljön a lemezzel, amit ősszel terveznek megjelentetni, emellett pedig fellépések és tévészereplések töltik ki az idejét. Arról egyelőre nem nyilatkozhatott, ír-e dalt neki Presser Gábor, de annyit elárult, hogy érdemes lesz figyelni a TV2-t, mert két hét múlva egy kis meglepetésben lehet részük a nézőknek. Aki pedig személyesen is szeretné látni és hallani a 2004-es év Megasztárját, az legközelebb május 8-án Szegeden, vagy 9-én Székesfehérváron és Hévízen találkozhat majd vele.

Megasztárok a neten
A TV2 minden megasztárnak saját blogot hozott létre a korridoron, de külön weboldallal már nem támogatta a versenyzőket. Mégis, szinte mindegyikük jelen van már a hálón, ha máshogy nem, rajongói oldalak formájában.

Oláh Ibolyának például mindjárt két különböző oldala is van, amit rajongók hoztak létre, Galambos Dorina, Kandech Evelyne és Dér Henrietta, Schmidt Barbara és Mujahid Zoli egy-egy oldallal bírnak, bár ezek közt akad jópár olyan, amit inkább a jószándékú lelkesedés, mint a profi megjelenés és tartalom jellemez.

Vannak azonban a Megasztárok közt, akik maguk vették kezükbe a dolgot: saját domain-nel és hivatalos oldallal büszkélkedhet már Szabó Leslie és Gáspár Laci. Schmit Vera is nagyon nekiveselkedett, de a lendület hamar kifulladt: a domain bejegyzése után oldal gyanánt már csak egy csillivilli flash intróra futotta, amiből - hosszas várakozás után - csak egy fotó és egy félsoros idézet bontakozik ki, ennél a rajongói honlap is többet nyújt

Egyedül Nagy Edmond és Aczél Gergő nem büszkélkedhet semmilyen webes megjelenéssel.