horoszkóp

Steven Tyler Hepatitis C-től szenved

2006.09.26. 13:56
Steven Tyler tizenegy hónapos terápián vett részt, ami annyira szörnyű volt, hogy azt hitte, belehal.

Az Aerosmith énekese, Steven Tyler régóta titkolta, hogy Hepatitis C-fertőzött - tudta meg a US magazin. A harcsaszájúnak is becézett Tylert évekkel ezelőtt diagnosztizálták a vírusos betegséggel, amiben a Wikipedia szerint a világon jelenleg 170 millió ember szenved.

Ömlött az orrából a vér

Steven Tyler

A betegség miatt az Aerosmithnek idén számos koncertet le kellett mondania a Mötley Crüevel közös, harmincállomásos Route of All Evil-turnéjából.

A New York Daily szerint betegsége évekig tünetmentes volt. Három éve viszont az orvosa szabadságot rendelt el neki, majd végigcsináltatott vele egy 11 hónapos interferon-kezelést. Steven Tyler erről azt nyilatkozta, hogy majdnem belehalt. Jól ismert hangján elmondta, volt olyan, hogy éjszaka felszaladt a gyerekeket lefektetni, majd hajnal háromkor arra kelt, hogy ömlik a vér az orrából a terápia során kapott injekciók és gyógyszerek miatt.

Végállomás, Oprah Winfrey

Tyler eddig hallgatott az ügyről, de kedd este az Access Hollywood nevű amerikai műsorban fog róla nyilatkozni bővebben. Az őt faggató újságíróknak azzal viccelt, hogy lehet, hogy még Oprah kibeszélő műsorában is fog majd róla beszélni.

Tyler szerint a masszív kúra hatásos volt, a vírus teljesen eltűnt a véráramából. A Hepatitis C-vírust a közvélemény a drogosok betegségeként ismeri, mert vérrel és szövetnedvekkel terjed, például közös tű használatával.

Azt nem tudni, Tyler hogyan kapta el a vírust, de sokan összefüggést vélnek felfedezni az énekes drogfüggő múltja és a megbetegedés között. Az amerikai bulvárlapok arról is értesültek, hogy Steven Tyler ezentúl szeretné majd nagyobb nyilvánosság figyelmét felhívni a csúnya (általa csendes gyilkosként emlegetett) betegségre.