A súlyfeleslege miatt támadott szupermodell saját tévéshowjában velősen fogalmazta meg, mit gondol az őt kritizálókról. Háj, kamerák, könnyek.

Tyra Banks csütörtök esti tévéshowjában reagált a múlt héten megjelent, őt a súlya miatt cikiző újságcikkekre. A modell hosszas kirohanást intézett a lapok ellen, majd miután egyre jobban belelovallta magát dühös monológjába, kis híján sírva azzal zárta mondandóját: mindenki megcsókolhatja a kövérnek nevezett seggét.

"Miért ciki, ha egyszer nem húzom be a hasam?!"

A 2005-ben visszavonult topmodellről múlt héten jelentek meg azok a paparazzifotók, amelyek elég jól láthatóan mutatják, hogy már nem az a gazellatestű csoda, mint a régi címlapfotóin. Sok újság gúnyos és bántó kommentárokkal közölte a képeket, melyekre Banks először a People magazinnak adott interjújában reagált. Mivel azonban jelenleg is fut saját tévéshowja, nem kellett sokáig keresnie a lehetőséget, hol közölje a véleményét közvetlenül is a nyilvánossággal.

A csütörtökön adásba kerülő Tyra Showban ezért Banks a képeken is viselt fürdőruhában állt a kamerák elé, és nem csak kifejtette, de be is mutatta: megfelelő pózokban persze, hogy hülyén néz ki, ahogy bárki más is – főleg, hogy tőle eddig a címlapfotók beállításait szokták meg. Ezért nem is érti, miért ciki, ha egyszer véletlenül ő is elengedi magát.

Tehetnek neki egy szívességet

Tyra Banks fénykorában

Mint a People-nek adott interjúban már elmondta: 2005-ös visszavonulása óta 13 kilót hízott, de ettől még nagyon is szexinek érzi magát. Ezért most a showban közvetlenül is reagált az őt ért vádakra, és kifejtette: azok, akik őt, vagy az ő testfelépítéséhez hasonló nőket a súlyuk miatt bírálják, tehetnek neki egy szívességet. „Azt üzenem nektek, akik bárkit - közismert vagy ismeretlen nőket, feleségeket, akiket a férjük is ezzel aláz, vagy kislányokat, akiket az iskolában amúgy is csúfolnak – kicikiztek a súlyuk miatt: csókoljátok meg a kövér seggem” – lovallta bele magát a válaszba, a végén már-már sírva a dühtől. A közönség – akik közt egyetlen anorexiás modelltípust sem fedeztünk fel – ezután állva tapsolta meg Banks nem túl frappáns, de mindenképp őszinte reakcióját.

A showban ezek után az anorexiát már szinte munkaköri kötelességként megkövetelő modelliparról volt szó: a meghívott vendégek közt volt például a nemrég, mindössze 21 évesen és kevesebb mint 45 kilós testsúllyal elhunyt Anna Carolina Reston édesanyja, valamint egy jelenleg is dolgozó - és étkezési zavarokkal küzdő, mindössze 40 kilós - modell, és egy visszavonulása után extra méretű ruhákat áruló butikot nyitó exmanöken.