A népszerű színésznőt csütörtök hajnalban ittas vezetés miatt kapcsolták le a rendőrök Óbudán. Udvaros szerint erőszakkal rángatták ki a kocsijából az igazoltatás után.

Mint azt a Velvet megírta, csütörtök hajnalban Óbudán ittas vezetés miatt előállították Udvaros Dorottyát. A Blikk úgy értesült, az igazoltatásnál a színésznő összeugrott a rendőrökkel, akik ezután bilincsbe verve vitték be a kapitányságra.

Gyorsan hajtott

Udvaros Dorottya A hajnali órákban a II. kerületi Lajos utcában gépkocsizó rendőrjárőrök egy rendkívül nagy sebességgel haladó gépkocsira figyeltek fel, utána eredtek és végül az Ürömi úton leállították. Az igazoltatásnál kiderült, hogy a volánnál a Nemzeti Színház művésznője, Udvaros Dorottya ült. A Blikk információi szerint a rendőröket erős alkoholszag csapta meg, miután a színésznő lehúzta az ablakot, ezért megszondáztatták. A szonda elszíneződött, a művésznő pedig ezt látva hangosan szidalmazni kezdte a járőröket.

Udvaros állítólag felháborodva azt kiabálta nekik, hogy inkább a rablókat és a gyilkosokat üldözzék, és ne a művészeket zaklassák. A hírek szerint ezután a rendőrök felajánlották neki, hogy beviszik a kapitányságra, ahol megfújhatja az úgynevezett Seres-szondát, amely azonnal kiadja az alkoholszint pontos eredményét. Be is vitték a kapitányságra, a színésznő azonban megtagadta a szonda megfújását, ezért tovább vitték az ügyeletes rendőrorvoshoz vérvételre. Udvaros Dorottya jogosítványát ezután bevonták.

A színésznő szerint

Udvaros elmondása szerint a rendőrök visszaéltek a hatalmukkal és kezét hátrabilincselve vitték el a Gyorskocsi utcába vérvételre. "Erőszakkal rángattak ki a kocsiból. Elképzelhető, hogy begurultam. Éjszaka autózik egy bundás, Kossuth-díjas színésznő egyedül, és azt követelik, hogy menjen velük. Mondtam: telefonálok ügyvédért és a férjemért. Nem tartom ezt jogosnak" - nyilatkozta a Blikknek a színésznő, aki azt állítja, hogy nem színeződött el a szonda, ugyanis nem ivott alkoholt. A művésznő továbbá azt is tagadta, hogy provokálta a rendőröket.