Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya szerint szabályszerűen jártak el az ittasan vezető színésznőt előállító rendőrök. Udvaros Dorottya nem volt hajlandó velük menni a kapitányságra, ezért hátrabilincselték a kezét. A színésznő állítása szerint a rendőrfőkapitány helytelen adatokat közölt a tévében.

Jogszerűen és szabályszerűen járt el a rendőrség Udvaros Dorottya ügyében, amikor érvényt próbált szerezni az előírásoknak - mondta el a TV2 reggeli műsorában Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya. Gergényi azt is hozzátette, mivel a művésznő nem vetette alá magát az intézkedéseknek, a vizsgálatok azt állapították meg, hogy szabályszerűen bilincselték hátra kezét, tudósított a HavariaPress.

Zéró tolerancia

Udvaros Dorottya Gergényi szerint a művésznő véralkoholszintje valóban 0,39 ezrelék volt a vizsgálatkor, a cselekmény elkövetésekor azonban még 0,56 ezrelék körül lehetett, a vizeletében pedig 0,62 ezreléket mutattak ki. A rendőrfőkapitány magyarázatként hozzáfűzte, Magyarországon zéró százalékos tolerancia van érvényben. A Mokkában az is elhangzott, hogy nem azért vettek vért Udvarostól, mert attól tartottak, hogy "ráiszik", hanem hogy a szakértők pontosan vissza tudják számolni az alkoholszintet.

Nem saccolhat

Udvaros Dorottya szerint Gergényi Péter a Mokkában adott interjúban helytelen adatokat közölt. "A kezemben tartom a tisztiorvos által végzett vizsgálat eredményét. E szerint 0,39 ezrelék volt a véralkoholszintem, nem értem, hogy Gergényi honnan szedte a 0,62 ezreléket. Saccolásnak itt nincs helye!" - nyilatkozta a Velvetnek meglehetősen ingerülten a színésznő, aki hozzátette, tudomása szerint "ez a szabálysértési határ alatt van".

A művésznő lapunknak hangsúlyozta, a továbbiakban nem kíván beszélni az esetről. "Nem akarok már többet cáfolni, bizonygatni. Egyszer elmondtam, hogy mi történt, és ennyi elég. Nem szeretnék erről már többet beszélni. Élni szeretném az életem" - mondta Udvaros. "A munkámra szeretnék koncentrálni, nyugodtan próbálni, mert egy bemutatóra készülök" - vázolta terveit.

Bilincsben vitték el

Udvaros Dorottyát március 11-én hajnalban rövid autós üldözés után Óbudán igazoltatták a rendőrök. Mivel alkoholszagot éreztek, megfújatták vele a szondát, mely elszíneződött. A színésznő szidalmazni kezdte a rendőröket, akik hátrabilincselték a kezét és bevitték a kapitányságra, ahol vért vettek tőle és bevonták a jogosítványát.

Elképzelhető, hogy taxisok jelentették a rendőrségnek, hogy a színésznő ittasan ült a volán mögé. A HavariaPress információi szerint Udvaros Dorottya a színház parkolójában keveredett szóváltásba egy taxissal. A BRFK sajtóosztályán ugyanakkor nem tudnak arról, hogy Udvaros lebukásában taxisok is közreműködtek volna.

Alkoholfokok
Az alkoholos befolyásoltság fokozatai:

0,20 alatt nem állapítható meg,

Szabálysértés:
0,20-0,50 ezrelékig ivott, de alkoholosan nem befolyásolt
0,51-0,80 ezrelékig igen enyhe alkoholos befolyásoltság

Bűncselekmény:
0,81-1,50 ezrelékig enyhe alkoholos befolyásoltság
1,51-2,50 ezrelékig közepes alkoholos befolyásoltság
2,51-3,50 ezrelékig súlyos alkoholos befolyásoltság
3,51 ezrelék felett heveny alkoholmérgezés