Ittas vezetésért ötvenezer forintos pénzbírságot szabtak ki Udvaros Dorottyára, és hat hónapra bevonnák a jogosítványát, a színművésznő fellebez a döntés ellen. Udvaros ügyvédje szerint a színésznő nem fogyasztott alkoholt, az ellene eljáró rendőrök jogszerűtlen viselkedése miatt pedig panaszt tettek a kapitányságon.

Az első fokú határozat szerint 50 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtják és hat hónapra bevonják Udvaros Dorottya jogosítványát - közölte a Velvettel Papp Gábor, Udvaros Dorottya jogi képviselője. Mint mondta, ez ellen fellebbeznek, az ügyben fél éven belül várható tárgyalás. Az ügyvéd szerint nem bizonyított, hogy a színművésznő a vezetés időpontjában ittas volt. Leszögezte: Udvaros Dorottya nem fogyasztott alkoholt.

Panaszt tettek a rendőrök ellen

Udvaros Dorottya Papp Gábor szerint jogszerűtlen volt a két intézkedő rendőr eljárása, akik március 11-én hátrabilincselt kézzel vitték be a kapitányságra a színművésznőt. Mint mondta, ellenük panaszt tettek a rendőrkapitányságon, a II. kerületi rendőrkapitányságon pénteken hallgatják meg a szemtanúkat.

Udvaros Dorottya jogosítványát egyébként pénteken visszaadták, a művésznő vezethet, amíg nem születik döntés az ügyben.

Megpróbálnak adatot kreálni

Széles László, Udvaros Dorottya élettársa szerint a rendőrség megpróbál adatot kreálni, és a tévedési határ fölé becsülni a színművésznő véralkoholszintjét. Véleménye szerint durva rendőri túlkapásról van szó, hiszen a rendőrség csak tippel, nincs bizonyítékuk. Mint mondta: Udvaros Dorottya nem fogyasztott alkoholt.

Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya szerint szabályszerűen jártak el az ittasan vezető színésznőt előállító rendőrök. Udvaros Dorottya nem volt hajlandó velük menni a kapitányságra, ezért hátrabilincselték a kezét. mondta el a TV2 reggeli műsorában kedden Gergényi. Szerinte a művésznő véralkoholszintje valóban 0,39 ezrelék volt a vizsgálatkor, a cselekmény elkövetésekor azonban még 0,56 ezrelék körül lehetett, a vizeletében pedig 0,62 ezreléket mutattak ki.

"Gyere, mert engem meg fognak verni"

Információink szerint a színművésznő a III. Richárd előadása után kollégáját, Kulka Jánost vitte haza, ezután igazoltatták Óbudán a rendőrök. Széles László a színművésznő hajnali telefonhívására taxival érkezett az igazoltatás harmadik kerületi helyszínére, ahol második kerületi rendőrök intézkedtek. "Gyere, mert attól félek, engem meg fognak verni" - mondta Udvaros a telefonba. A rendőrök megfújatták vele a szondát, ami elszíneződött. A színésznő szidalmazni kezdte a rendőröket, akik hátrabilincselték a kezét és bevitték a kapitányságra, ahol vért vettek tőle és bevonták a jogosítványát.