Várhatóan április közepén hallgatják meg Udvaros Dorottyát a második kerületi rendőrségen. A színésznő szerint jogsértő volt, hogy a rendőrök megbilincselve vitték be a kapitányságra, miután az általa megfújt alkoholszonda elszíneződött.

Udvaros Dorottyát is meghallgatják az őt megbilincselő rendőrök ügyében - tudta meg a Velvet Papp Gábortól, a színésznő jogi képviselőjétől. "Indítványoztam Udvaros Dorottya meghallgatását, mert úgy vélem, hogy a vallomása lényeges eleme az eljárásnak. A meghallgatásra körülbelül tíz nap múlva kerül sor" - nyilatkozta lapunknak Papp. Mint arról beszámoltunk, Udvaros ügyvédje jogszerűtlen eljárásra hivatkozva panaszt tett a két intézkedő rendőr ellen, akik március 11-én hátrabilincselt kézzel vitték be a kapitányságra a színésznőt. A szemtanút múlt hét pénteken hallgatták meg a II. kerületi rendőrkapitányságon.

Vitatott számok

Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya szerint szabályszerűen jártak el az ittasan vezető színésznőt előállító rendőrök. Udvaros Dorottya nem volt hajlandó velük menni a kapitányságra, ezért hátrabilincselték a kezét - nyilatkozta egy héttel ezelőtt a TV2 reggeli műsorában Gergényi. Szerinte a művésznő véralkoholszintje valóban 0,39 ezrelék volt a vizsgálatkor, a cselekmény elkövetésekor azonban még 0,56 ezrelék körül lehetett, a vizeletében pedig 0,62 ezreléket mutattak ki.

Udvaros Dorottya élettársa szerint a rendőrség megpróbál adatot kreálni, és a tévedési határ fölé becsülni a színművésznő véralkoholszintjét. Széles László a Velvetnek elmondta, Udvaros nem fogyasztott alkoholt és úgy véli, durva rendőri túlkapásról van szó, hiszen a rendőrség csak tippel.

Elvennék a jogsiját

Az első fokú határozat szerint ittas vezetésért ötvenezer forintos pénzbírságot szabtak ki Udvaros Dorottyára, és hat hónapra bevonják a jogosítványát. A szabálysértési hatóság határozata ellen azonban a színésznő jogi képviselője fellebbezést nyújtott be, Papp Gábor szerint ugyanis nem bizonyított, hogy Udvaros a vezetés időpontjában ittas volt. Az ügyben fél éven belül várható tárgyalás. Amíg nem születik döntés, a színésznő vezethet.