horoszkóp

Elárvereznék Udvaros Dorottya házát

2005.08.22. 12:19
A Kossuth-díjas színésznő évek óta pereskedik háza korábbi tulajdonosával, aki el akarja árverezni az ingatlant. Udvaros ügyvédje szerint a művésznő nem tartozik a férfinak. A színésznő szeptemberben sűrűn járhat bíróságra, a Blikk ellen indított rágalmazási és az ittas vezetési ügyében is erre a hónapra tűzték ki a tárgyalást.

Egy bulvárlap szerint nyolcmillió forinttal tartozik háza előző tulajdonosának Udvaros Dorottya, ezért az illető el akarja árverezni az ingatlant.

Utcára tenné

A volt tulajdonos, Halmágyi Albert a Napi Ásznak korábban elmondta: Udvaros évek óta tartozik neki, már jogerős bírósági ítélet is született az ügyben, ami elismeri igényét. Mivel nem jutott pénzéhez, ezért a férfi kérte, hogy rendeljenek el árverést az ingatlanra és két nappal ezelőtt a bíróság állítólag kijelölt mellé egy hivatalos végrehajtót is. A licitet a lap szerint az sietteti, hogy Udvaros Dorottya - akit nem ért el a cikk szerzője - építési engedélyt kért a telekre és bontási engedélyt a házra, így lehet, hogy nem lesz mit árverezni. A Blikk másként értesült az ügyről.

Udvaros Dorottya a Blikknek elmondta, valóban évek óta pereskedik a férfival, de szó sincs arról, hogy árvereznék a házát, és nem kapott semmilyen végrehajtási határozatot. Mint mondta, valóban le akarja bontani a házat, de egyrészt maga a telek is érték, másrészt az új épület is perelhető lenne, vagyis ezzel nem bújna ki a fizetés alól. A színésznő szerint Halmágyi azért rohant egy újsághoz a sztorival, hogy hangulatot keltsen ellene és így próbálja befolyásolni a bírákat.

Valami nem stimmel

Dr. Martinecz Antal, Udvaros Dorottya ügyvédje a lapnak úgy nyilatkozott, szó sincs arról, hogy a művésznő nyolcmillió forinttal tartozna Halmágyinak. A több mint tíz éve tizenkét millióért árult házat megvette a színésznő, de akkor visszatartott kétmillió forintot, mert úgy ítélte meg, hogy a ház nem ér ennyit. Az elsőfokú bíróság a színésznőnek adott igazat, a Legfelsőbb Bíróság azonban úgy ítélkezett, az eladónak mégis jár a kétmillió. Itt le is zárulhatott volna a per, de nem rendelkeztek a kamatokról, amikkel együtt egyébként már hatmillióra duzzadt az összeg. Martinecz szerint ha végül kimondják, hogy kamatostul jár az összeg, akkor az eladó meg fogja kapni, de most ítélkezési szünet van. Ezért is lepte meg, hogy a férfi a Napi Ásznak azt állította, hogy a bíróság két napja kijelölt mellé egy végrehajtót.

Sűrűség

Az ingatlanüggyel kapcsolatban szerettük volna megkérdezni a színésznőt is, azonban sem őt, sem Martineczet nem sikerült elérnünk. Megkerestük Papp Gábort is, Udvaros Dorottya másik ügyvédjét, aki azonban csak az általa képviselt ügyekről tudott nyilatkozni. A színésznőnek ugyanis nem a háza körüli hercehurca az egyetlen peres ügye. Mint ismert, jogszerűtlen eljárásra hivatkozva a színésznő panaszt tett a két intézkedő rendőr ellen, akik március 11-én hátrabilincselt kézzel vitték be a kapitányságra, miután ittas vezetésért lekapcsolták Óbudán. Az ügyben a II. kerületi rendőrkapitányság nem állapított meg jogszerűtlen rendőri intézkedést, így Papp Gábor, Udvaros ügyvédje fellebbezett és az eljárás a BRFK-hoz került. "A BRFK azóta helybenhagyta a II. kerületi rendőrkapitányság megállapítását, ezért bírósághoz fordultunk" - nyilatkozta a Velvetnek Papp.

Folyamatban van Udvaros szabálysértési ügye is. Mint arról korábban beszámoltunk, az első fokú határozat szerint ittas vezetésért ötvenezer forintos pénzbírságot szabtak ki a színésznőre. A határozat ellen azonban Papp Gábor fellebbezést nyújtott be, mert szerinte nem bizonyított, hogy Udvaros a vezetés időpontjában ittas volt. Az ügyvéd ezzel kapcsolatban elmondta, a tárgyalás szeptember elsejére volt kitűzve, de Udvaros külföldi hivatalos elfoglaltsága miatt későbbre kellett halasztani.

Mindemellett Udvaros nemrég személyiségi jogi pert indított a Blikk kiadója, a Ringier Kiadó Kft. ellen, mert a lap a színésznő jogi képviselője szerint valótlan tényállásokat közölt a márciusban történt rendőri intézkedés körülményeiről. Ez az ügy is folyamatban van, Papp Gábor elmondása szerint már volt egy tárgyalás, szeptemberre tűzték ki a következőt, ahol meghallgatják Udvaros Dorottyát is. A Kossuth-díjas színésznő egyébként hatmillió forintos kártérítést és bocsánatkérő nyilatkozatot követel a kiadótól.