horoszkóp

Elhalasztották Udvaros Dorottya perét

MTI
2006.03.07. 17:32
Udvaros Dorottya kedden nem jelent meg a tárgyalásán, ezért a bíróság május 4-re halasztotta a pert. A színésznő azért perelte be a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, mert túlzottnak tartja, hogy megbilincselték valamint hogy nem ajánlották fel neki a Seres-szonda használatát. Az alperes szerint Udvaros ellenállt.

Előzmények

Mint ismeretes, Udvaros Dorottyát 2005. március 9-én este igazoltatták a rendőrök, és alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá: vérében 0,39, vizeletében pedig 0,62 ezrelék alkoholt találtak, ami körülbelül két deciliter bornak, vagy egy pohár sörnek felel meg. A rendőrség a színésznő ellen ittas vezetésért szabálysértési eljárást indított. A III. kerületi bíróság 2005. november 28-i ítéletében Udvaros Dorottyát három hónapra eltiltotta a járművezetéstől és 35 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

Azon az esetén a rendőrök állításuk szerint felajánlották, hogy beszállítják a művésznőt a kapitányságra, ahol a sokkal pontosabb (úgynevezett Seres-szondával) akarták alávetni, de Udvaros Dorottya ellenállt, ezért kénytelenek voltak megbilincselni.

Jogi képviselője megjelent

A keddi tárgyalásról Udvaros Dorottya színházi elfoglaltsága miatt távol maradt, jogi képviselője, Dr. Sztanó Judit azonban megjelent és elmondta, hogy azért nyújtottak be keresetet a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ellen, mert a színésznő elleni intézkedés nem volt jogszerű.

"Az eljárás nem felelt meg a fokozatosság és arányosság elvének, eltúlozott volt továbbá a bilincs használata, és nem ajánlották fel az úgynevezett Seres-szonda használatát" - mondta Sztanó Judit, aki Udvaros Dorottya és az intézkedő rendőrök együttes meghallgatását, szembesítését kezdeményezte.

Az alperes szerint Udvaros nem engedelmeskedett a rendőröknek

Dr. Varga Róbert, az alperes BRFK ügyvédje szerint az eljárás igenis jogszerű volt és megfelelt a fokozatosság elvének, a színésznőt ugyanis többször is felszólították az engedelmességre, és a Seres-szondával való vizsgálat lehetőségét is felajánlották neki. "Egy rendőri felszólítás végrehajtása nem a felperes hajlandóságának függvénye" - fogalmazott az ügyvéd.

Beidézték az intézkedő rendőröket is

A bíróság a tárgyalást május 4-re halasztotta és mind Udvaros Dorottyát, mind pedig a 2005. március 9-én intézkedő rendőröket beidézte, hogy a felek szembesítésekor tisztázzák az eseményeket.