Ha elege van a talmi csillogásból, a hazug idolokból, ha nem sajnálja a nyafogó hírességeket, hogy szerepükben fulladozva újabb és újabb válságokon mennek keresztül, különös örömmel nézegetheti majd a nagymamásított Angelina Jolie-t vagy a puffadt, szederjes bőrű Leonardo DiCapriót. A sokszor gyomorforgató képgyűjteményt csak erős idegzetűeknek ajánljuk!
Különböző sztárok Photoshoppal megdolgozott képeiből összeállított galériát tettek közszemlére Worth1000.com című fotosoppos weboldalon. Pólóra nyomtatva is megrendelhető a fehér Halle Berry, az Enterprise űrhajóra alkalmazott Kylie Minogue valamint Tom Cruise, akit egy ritka és rettegett középkori bőrbetegség tepert le.

Tekintse meg képeinket!
Lerombolni a sztárok körüli nimbuszt, és megmutatni milyenek is ők valójában, smink nélkül, ez a Worth1000.com küldetése, amelyet egy verseny meghirdetésével igyekszik teljesíteni. A vállalkozó kedvű olvasó feladata, hogy kiválasszon egy-egy fotót, és visszaállítsa a rajta szereplő szexszimbólum arcát a sminkelés előtt állapotba. Sokan, valljuk be, kicsit túl is lőnek is a célon, Kylie-ról pl. sok mindent el tudunk képzelni, de azért azt mégsem, hogy a smink alatt ő valójában Zira, az antropológus csimpánzlány a Majmok bolygójából.

Kidman, a hollywoodi Eszenyi, Halle Berry, a fekete Csisztu Zsuzsa

A versenyre beküldött alkotásokon a retusálók nem restek érzékeltetni a sztárok iránti ellen- illetve esetleges rokonszenvüket. Catherine Zeta-Jones-szal például kesztyűs kézzel bánt az alkotó - a walesi származású színésznő örülhetne, ha ilyen szépen öregedne meg az addigra bizonyára erősen megroggyanó Michael Douglas oldalán. Nicole Kidmantől, "e valóban gyönyörű nőtől" még szinte elnézést is kér a Photoshop-mágus, pedig nem tett vele mást, minthogy az egyik képen Kovács Kativá, a másikon Eszenyi Enikővé alakította.

Halle Berryről négy reprodukció is készült, ezek közül az egyiken mint kelta Halle Berry szerepel, zöld szemmel, vörös hajjal, és fehér, enyhén szeplős bőrrel. A retusálónak ezáltal sikerült felfedniük az Oscar-díjas fekete színésznő titkát: Ő valójában Csisztu Zsuzsa!

Lehetne ennél rosszabb?

Klikk a képre!
Nem hasonlít azonban senkire szegény Britney Spears, aki kancsal, arcát gusztustalan fekélyek borítják, az orrán pedig egy óriási legyet helyezett el az alkotó. Michael Jackson szaglószervét Photoshoppal módosítani - nos, ez már igazán utánlövésnek számít, a verseny egyik résztvevője mégis megtette, az alábbi kommentárral: "Lehetne ennél rosszabb?"

Bár a galéria egyes képei valóban szellemesek, technikailag elismerésre méltók, sőt, szépek, mire a sorozat végére ér az ember, az a kellemetlen érzése támad, mégis valahogy túl olcsó szórakozás a hírességek arcának elcsúfítása - túl egyszerű néhány pattanást és ráncot elhelyezni a sokszor imádott, sokszor kinevetett arcokon. Ráadásul a képnézegetés végére érve a gyomrunk is felkavarodik a sok szemölcs, fekély, gennyes pattanás és kiterjedt májfolt láttán. Jó étvágyat!

Játékos vetélkedőt hirdetünk

Hadd ragadjuk meg mégis az alkalmat, hogy versenyt hirdessünk kedves olvasóinknak: szeretettel várjuk magyar hírességeket ábrázoló, megfotosoppozott képeiket. A cél: összeállítani egy hasonlóan impozáns (sokkoló?) galériát hazánk híres csinibabáiról és machóiról.
Alkotásaikat küldjék el bátran a velvet@mail.index.hu címre, a legjobb kép készítője egyéves Index-előfizetést nyer!